Excursia de plăcere a consilierilor locali la Sinaia a costat bugetul local 35.803 lei și nu 20.000 cum informaseră oficialitățile. Serviciile de „formare profesională” sunt furnizate de o firmă abonată la astfel de contracte.

Este vorba despre firma Saral Expert Consult SRL, care a furnizat servicii complete. Taxa de participare percepută pentru fiecare consilier a fost de 620 de lei. Suma este imensă având în vedere că instruirea a durat doar câteva ore. Un curs de formare profesională care durează de 5-7 zile și care se finalizează cu diplomă de calificare recunoscută de Ministerul Educației și Ministerul Muncii nu costă mai mult de 700 de lei.

Tarife umflate de peste 2 ori!

Aceeași firmă a asigurat și serviciile de cazare la hotelul Internațional din Sinaia, unde prețul pentru o cameră dublă oferit de firmă este de 1400 de lei, adică 297 de euro. Potrivit ofertei de pe SEAP, hotelul Internațional ar fi de 3 stele.

În realitate hotelul este de 4 stele, iar tariful de cazare pentru o cameră dublă este de doar 495 de lei, adică o JUMĂTATE din tariful plătit de primărie firmei Saral Expert!

Saral Expert Consult  este o companie cu sediul în Târgu Mureș și cu mare lipici la organizarea unor astfel de cursuri. Pe site-ul companiei este afișată o scrisoare de recomandare a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici(ANFP), care face reclamă acestei firmei și pe care formatorii o utilizează pentru a convinge primăriile să cumpere servicii.

Potrivit ebihoreanul.ro, fostul președinte al ANFP Cristian Bitea a fost demis în iulie 2017 pentru că ar fi avut legături nepotrivite cu mai multe companii din domeniu: „Verificările Corpului de Control al premierului la ANFP au scos la iveală că Bitea a emis ordine care au asigurat celor două firme o poziţie dominantă în furnizarea programelor de formare profesională şi perfecţionare”. În 2017 Saral Expert Consult a avut o cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei. După ce Bitea a fost destituit cifra de afaceri a firmei a scăzut la jumătate.

Articolul precedentCei patru frați Nicoliță vin optimiști să joace cu Unirea Slobozia
Articolul următorDrumarii de la DRDP Constanța sunt furați mai repede decât asfaltează șoseaua dintre Amara și Grivița