Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, mândru că a reușit în trei ani de mandat să modernizeze al doilea WC școlar din Ialomița.

Toaleta școlară modernizată la unitatea de învățământ din comuna Ograda a fost lăudată mai întâi de primarul localității la începerea anului școlar și acum de președintele Consiliului Județean Ialomița.

Realizare epocală în județul Ialomița! Un banal WC școlar a fost inaugurat de două ori de autorități, mai întâi de cele locale și apoi de cele județene.

Investiția s-a realizat cu o contribuție de 170.000 lei de la bugetul Consiliului Județean Ialomița și cu 58.000 lei de la bugetul local al comunei Ograda.

WC școlar cu fereastră lângă vasele de toaletă

Constructorul, o firmă deținută de Ionuț Răileanu, om cu funcție de conducere în organizația PSD Slobozia, a reușit performanța de a monta ferestre foarte mari chiar lângă vasele de toaletă din interior.

Sticla de geam normală permite oricui din afară să vadă ce se întâmplă în interiorul toaletei, aspect ce nu i-a deranjat nici pe profesorii școlii și nici pe Lilian Badea, primarul comunei Ograda.

Noul WC școlar funcționează așa de mai bine de trei săptămâni, din prima zi a anului școlar 2019 – 2020, dată la care primarul Lilian Badea l-a inaugurat fără să anunțe Consiliul Județean Ialomița.

Președintele instituției județene s-a arătat deranjat de gestul primarului din Ograda și a cerut re-inaugurarea în prezența sa a obiectivului de o importanță strategică județeană.

Noul WC de la școala Ograda va limita plecarea românilor în străinătate!

Victor Moraru a inspectat toaleta școlară de la Ograda și a lăudat calitatea lucrărilor executate, fără a remarca însă problema ferestrelor montate în poziții nepotrivite.

După ce a ținut să se auto-laude cu finanțările date de la bugetul județean prin care se susțin investiții locale, cum este și toaleta școlară de la Ograda, Moraru a lovit decisiv.

Președintele Consiliului Județean Ialomița a spus, fără urmă de ezitare, că astfel de modernizări ale unor banale toalete școlare au ca efect direct oprirea românilor de a pleca din țară și de a se muta în Europa.

Toaleta de la Ograda pare o investiție mică dar este importantă și are efect asupra copiilor pentru că de la grădiniță trebuie să-i obișnuim pe copii cu aceste condiții. Eu cred că prin aceste condiții pe care noi încercăm să le asigurăm, cetățenii din Ialomița nu mai au motive să plece din punctul de vedere al infrastructurii.”, este de părere Victor Moraru.

În județul Ialomița în acest moment sunt zeci de unități școlare în mediul rural cu toalete insalubre în fundul curții.

În cei trei ani de când este președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru a sprijinit financiar de la bugetul județean modernizarea a fix două grupuri sanitare, în Mărculești și în Ograda.

Articolul precedentUn egal cât o înfrângere în deplasare cu CS Tunari și Unirea Slobozia cade pe locul secund
Articolul următorSala polivalentă de sport de la Slobozia poate fi gata abia peste trei ani