1,7 milioane lei este suma pierdută de unitatea medicală din contractul încheiat la valoarea de 34,6 milioane lei cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Ialomiţa.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia nu şi-a făcut planul la cazuri tratate în 2018. Din documentele depuse pentru decontare, cea mai mare unitate medicală a raportat un minus de 5% din totalul internărilor/externărilor pentru care avea alocate fonduri.

Faţă de 34,6 milioane lei, Spitalul Judeţean de Urgenţă a justificat servicii medicale în valoare mai mică, ceea ce adânceşte deficitul financiar al anului 2018.

Anul trecut din bugetul unităţii medicale trei sferturi din fonduri s-au cheltuit pentru plata salariaţilor şi doar un sfert a ajuns la bolnavi sub formă de servicii medicale.

Ca să facă faţă cheltuielilor, managera Mariana Iancu a luat la sfârşitul lunii noiembrie decizia de a tăia din investiţii pentru a acoperi necesarul salarial pentru ultima lună din an!

Necazul celor de la Slobozia este însă bucuria altor spitale din judeţ. Spitalul din Urziceni ce deserveşte cetăţenii din vestului judeţului Ialomiţa a acordat servicii medicale unui număr mai mare de pacienţi faţă de cel prevăzut în contractul anual.

În cifre, pierderea a fost de 346.000 lei, un plus faţă de 7,8 milioane lei, fonduri aprobate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Ialomiţa.

Tot în minus iese şi Spitalul municipal Feteşti, bolnavii din estul judeţului consumând 3,2 milioane lei în plus faţă de bugetul anual aprobat la 9,9 milioane lei.

„Vom trage linie şi vom vedea ce fonduri rămân neconsumate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia iar acestea vor fi redistrubuite spre Spitalul municipal Urziceni şi Spitalul municipal Feteşti.”, explică situaţia Mihai Geantă, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Ialomiţa.

Până la aprobarea bugetului pe anul 2019 cele patru spitale din Ialomiţa vor fi finanţate lunar cu a douăsprezecea parte din valoarea contractelor din 2018.

În total, anul trecut spitalele din Slobozia, Urziceni, Feteşti şi Ţăndărei au avut aprobate aproape 56,5 milioane lei pentru serviciile medicale, aferente unui număr total de 28.629 internări/externări.

Peste această sumă, de la bugetul de stat s-au virat 50 milioane lei pentru acoperirea creşterilor salariale din sistemul sanitar.

 

Articolul precedentElevi din Urziceni trimiși în judecată pentru trafic de cannabis
Articolul următorInflaţie de politicieni locali la inaugurarea unui banal teren sintetic şcolar în comuna Jilavele