Trei persoane bănuite de spălare a banilor, înşelăciune, fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată, au fost reținute de polițiștii ialomițeni. În calitate de contabil, o femeie, de 36 de ani, ar fi prejudiciat două societăți comercialecu aproximativ 1.000.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au documentat activitatea infracțională a trei persoane cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, bănuite că ar fi prejudiciat două societăți comerciale, cu aproximativ 1.000.000 de euro, bani cărora li s-ar fi disimulat adevărata proveniență, prin achiziționarea de bunuri imobile și autoturisme.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2020, în calitate de contabil, o femeie, de 36 de ani, ar fi prejudiciat două societăți comerciale, prin transferarea în mod fraudulos a aproximativ 1.000.000 de euro, prin falsificarea unor date bancare în sisteme informatice. Banii ar fi fost transferați în conturile proprii ale femeii și în conturile mai multor persoane fizice și societăți comerciale.Pentru disimularea adevăratei proveniențe a sumelor de bani, cele trei persoane bănuite ar fi achiziționat imobile și autoturisme.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 40%.

Procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar față de femeia de 36 de ani.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.

.

 

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentStare de alertă – Astăzi se ia decizia de prelungire a măsurilor din România
Articolul următorDeciziile în dosarele penale nu mai pot fi pronunțate fără motivare