Doar unul din cinci candidaţi la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, a reuşit să strângă note pentru a sări de media minimă 6,00. Cea mai mare medie obţinută în judeţ a fost 7,93.

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit în prima sesiune să treacă Bac-ul nu s-au obosit prea tare cu învăţatul în lunile de vară dintre cele două sesiuni ale examenului. 563 de elevi s-au înscris pentru Bacalaureatul de toamnă iar rezultatele reflectă încă o dată starea proastă în care a ajuns învăţământul ialomiţean.

Doar 128 de elevi au reuşit să treacă de pragul de 5,00 la fiecare probă şi de 6,00 la media generală, judeţul Ialomiţa înregistrând o promovabilitate de 22,7%, cu şase procente sub rata de promovare de 26,9% stabilită de rezultate la nivel naţional.

Campionul, dacă-i putem spune aşa, sesiunii a doua a Bacalaureatului a obţinut media 7,93 şi este un absolvent al Liceului Teoretic „Carol I” Feteşti. Acesta picase în vară din cauza matematicii după ce lucrarea sa a fost notată cu 4,15, notă îmbunătăţită acum la 6,90.

Cum era de aşteptat, cei mai mulţi candidaţi care au ratat şi de data aceasta examenul de Bacalaureat provin de la liceele tehnologice, unităţi şcolare unde rezultatele la admitere sunt în general proaste, elevi primiţi în clasa a IX-a chiar şi cu note de 1 la română şi matematică fiind greu de ridicat după patru ani la note de peste 5,00 şi medie generală mai mare de 6,00 la examenul de Bacalaureat.

 

 

 

Articolul precedentSalarii de lux pentru consilierii personali ai şefului Consiliului Judeţean Ialomiţa
Articolul următorIalomița, paradis al traficanților de droguri