Hoţi de fier vechi, cereale şi combustibil din Feteşti, după gratii pentru 30 de zile

Marfa furată din trenuri ajunge de cele mai multe ori la centrele de colectare fier vechi din Feteşti.

Filiera hoţilor din Feteşti a primit o grea lovitură. 17 persoane din localitate au primit mandate de reţinere după acţiuni ale poliţiştilor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa şi cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa.

Acţiunile oamenilor legii au venit ca urmare a deselor reclamaţii depuse de transportatori dar şi de proprietarii mărfurilor din vagoanele prăduite atât în staţionare cât şi în mers.

Pânda pusă la cale de poliţişti a dat roade în ziua de sâmbătă, 29 septembrie, când opt indivizi cu vârste între 20 şi 45 ani au fost prinşi în timp ce sustrăgeau grâu, floarea-soarelui şi cărbuni din vagoanele unui tren de marfă staţionat la intrarea în gara Feteşti.

Imediat au fost efectuate 24 de percheziţii domicilare şi poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproape 23 tone de cereale, 250 litri de produse petroliere, 18 telefoane mobile şi un autoturism despre care se presupune că a fost folosit în timpul jafurilor pentru transportul mărfii furate.

Bunurile ridicate se ridică la valoarea de 130.000 lei, poliţiştii confiscând şi 3.400 euro, 1.155 lire sterline şi 43.900 lei, sume găsite la cele 24 de locaţii „vizitate” de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În urma interogatoriilor s-a stabilit că cei prinşi la furat împreună cu alte nouă persoane din Feteşti au sustras în perioada 11 august – 29 septembrie importante cantităţi de cereale, fier vechi şi produse petroliere din trenurile ce tranzitează municipiul.

Reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, toţi cei 17 bărbaţi vor rămâne după gratii după ce Judecătoria Constanţa a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Articolul precedentCheltuiala cimitirului de lux, întoarsă în ultimul moment de pe ultimul drum
Articolul următorBugetarii refuză pe capete președinția secțiilor de votare