Echipa feminină de handbal HCM Slobozia a pierdut cu 23 – 24 confruntarea de pe teren propriu cu Gloria Buzău.

 

Aflate cu cuțitul la os pe un loc 11 ce duce la barajul pentru evitarea retrogradării, handbalistele de la HCM Slobozia s-au ținut scai de mai experimentatele lor adversare.

 

Chiar dacă a condus la două – trei goluri Gloria Buzău nu a reușit o desprindere decisivă pentru că apărarea gazdelor a fost greu de depășit.

 

Pe locul 4 în Liga Florilor, buzoiencele au mers la odihnă cu trei goluri avans, 14 – 11, și avantajul avea să le inducă senzația că meciul este deja câștigat.

 

Atitudinea schimbată în partea secundă le-a îndemnat pe handbalistele de la HCM Slobozia să creadă într-o revenire spectaculoasă.

 

Tenacitatea și precizia la ultima execuție plus trei intervenții perfecte în poartă ale Andreei Polocoșer au echilibrat balanța la 19 în minutul 47.

 

Au urmat trei minute jucate la intensitate maximă, cu fiecare echipă ratând câte două aruncări de singur cu portarul.

 

Minutul 50 avea să aducă o gravă eroare de arbitraj ce a făcut ca în loc de rezultat egal pe tabelă Gloria Buzău să urce la două goluri avantaj.

 

La 20 – 19 pentru Gloria Buzău mingea trimisă în poartă este scoasă de una dintre arbitre pe motiv că jucătoarea HCM Slobozia a călcat semicercul.

 

Repunere lungă a portăriței până la Ana Maria Simion, aceasta prinde și aruncă mingea în poartă și golul este validat pentru 21 – 19 deși jucătoarea se afla cu jumătate de metru în semicerc.

 

Protestele antrenorului Gheorghe Covaciu sunt ignorate de arbitre și de observatorul partidei iar Gloria Buzău are experiența și valoarea necesare să profite pentru a-și conserva avantajul creat.

 

În ciuda presiunii de final HCM Slobozia nu reușește decât să strângă la un singur gol, insuficient pentru măcar un punct din cel mai bun meci al sezonului competițional.

Articolul precedentUnirea Slobozia a câștigat meciul cu Viitorul Ianca și rămâne pe primul loc în serie
Articolul următorCreșterea pensiilor va duce deficitul la 7% în 2022, avertizează președintele Consiliului Fiscal Daniel Dăianu