HCM Slobozia leagă victoriile cu gândul la revenirea în Liga Florilor

Mădălina Ion a excelat în meciul cu Ştiinţa Bacău şi a punctat de şase ori pentru HCM Slobozia.

HCM Slobozia nu avea cum să se încurce pe terenul ultimei clasate. Cu patru victorii din patru meciuri jucate echipa feminină de handbal are deja un avans de cinci puncte în fruntea clasamentului.

HCM Slobozia s-a deplasat la Ştiinţa Bacău cu gândul doar la diferenţa de scor de pe tabelă. Deşi jucau acasă la o fostă multiplă campioană naţională şi câştigătoare de cupă europeană, oaspetele ştiau că vor da de ultima clasată din serie.

Meciul n-a început însă aşa cum se aşteptau specialiştii din handbal. Ambiţioase şi gata să se agaţe de orice minge, fetele de la Bacău au suprins printr-o apărare avansată şi agresivă. Tactică potrivită de vreme de jucătoarele de la Slobozia nu s-au regăsit iar la mijlocul primei reprize tabela arăta egalitate la 6.

Mădălina Toma, arma letală de pe extremă

Nemulţumit de randamentul slab din atac, antrenorul Gheorghe Covaciu cere de pe margine repunerea mai rapidă a mingii în joc şi contraatacurile se concretizează cu goluri. Extrema Mădălina Toma amendează erorile de marcaj şi până la pauză Ştiinţa Bacău primeşte şapte goluri şi marchează unul singur, scor 7 – 13.

Partea secundă a arătat diferenţa clară de valoare şi experienţă dintre cele două echipe. Dacă la gazde Mădălina Aholtoae a reuşit să lase urme pe tabela de marcaj, la oaspete Andreea Ivan a fost de neoprit în atac (cinci goluri în meci) dar a coordonat foarte bine şi apărarea împreună cu Adryana Naumenko.

Victorie cu 31 – 18 pentru HCM Slobozia şi 12 puncte din tot atâtea posibile, cu cinci mai multe decât Dunărea Brăila, duelul celor două echipe urmând a se consuma la Slobozia, duminică, de la ora 12.00. În acceaşi serie HCF Piatra Neamţ şi Neptun Constanţa au încheiat nedecis un meci de mare luptă (27 – 27), în vreme de Dunărea Brăila s-a impus la pas cu CNOT Iaşi, scor 31 – 23.

ŞTIINŢA Bacău: Uricanu, Robu, Croitoru (3), Ciobanu (2), Aholtoae (6), Manoilă (2), Faig (2), Grigoriu (1), Iştoc (1), Tală (1), Onofrei, Verşescu, Andrieş. Antrenor: Ion Arsene.

HCM Slobozia: Savko, Aron, Oancea, Ivan (5), Toma (6), Georgescu (3), Dragu (4), Sava (3), Filip (3), Nicolae (2), Vartic (2), Obedeanu (1), Naumenko (1), Jlezi (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

 

Articolul precedentEpiscopul Sloboziei şi Călăraşilor a „explodat” votul din Colelia
Articolul următorŞefii Consiliului Judeţean Ialomiţa şi-au tras prime lunare!