HCM Slobozia a câştigat toate cele trei meciuri disputate în campionat cu HCF Piatra Neamţ şi este una dintre favoritele la promovarea în Liga Florilor.

HCM Slobozia nu mai poate pierde locul 2 în prima serie din Divizia A după ce a învins formaţia HCF Piatra Neamţ. Liderele seriei s-au impus la două goluri după un meci jucat din nou cu infirmeria plină.

HCM Slobozia câştigă la Piatra Neamţ şi este deja calificată în turneul semifinal, acolo unde vor evolua primele două echipe venite din fiecare dintre cele patru serii ale Diviziei A.

Învinsă surprinzător cu o etapă înainte de „lanterna roşie” Ştiinţa Bacău, formaţia din Piatra Neamţ nu avea decât varianta victoriei în meciul cu HCM Slobozia pentru a mai păstra de doi bani speranţă la locul 2.

Băgate în priză de vulcanicul antrenor Dan Valentin, gazdele au încercat să ofere supriza rundei printr-un joc agresiv în apărare, cu limitarea la maxim a spaţiilor de pătrundere.

Obligate să se descurce din nou cu un lot decimat de accidentări, HCM Slobozia a încropit pe hârtie o trupă de 13 handbaliste dar pe teren în cele 60 de minute nu au intrat decât nouă, şapte jucătoare de câmp şi două portăriţe, câte o repriză de fiecare.

Echilibrul a fost cuvântul de ordine al primei părţi, niciuna dintre echipe nereuşind să marcheze de trei ori la rând fără să primească gol.

Diferenţa de pe tabelă s-a menţinut la un avans de unul – două goluri pentru HCM Slobozia, unde tonul la goluri l-a dat Ioana Georgescu, patru goluri înscrise până la pauză din cele cinci personale.

HCF Piatra Neamţ a avut-o ca principală gură de foc pe Anca Oancea, patru goluri şi o duzină de ratări în 30 de minute, câteva dintre incursiuni fiind anulate de intervenţiile excelente ale Nataşei Savko.

Repriză cu rezultat de egalitate

La adăpostul a două goluri la pauză, HCM Slobozia a încercat în primul rând să-şi păstreze avansul suficient pentru o nouă victorie, trei puncte care să le asigure matematic locul doi cu opt etape rămase de jucat din campionat.

S-a mers cap la cap până în minutul 40, atunci când un scurtcircuit a stricat jucăria gazdelor şi le-a dat şansa adversarelor să se distanţeze la cinci goluri, 20 – 15, graţie a patru goluri marcate la rând.

Meciul părea adjudecat, relaxarea şi oboseala se instalează aproape natural în tabăra HCM Slobozia şi fetele lui Valentin Dan acceptă bucuroase invitaţia la atac.

Punctează de cinci ori şi primesc doar două goluri iar diferenţa de la pauză se reface pentru un final de meci tensionat.

HCF Piatra Neamţ dă frisoane adversarelor cu două goluri marcate în penultimul minut al meciului dar experimentata Mădălina Toma, căpitanul HCM Slobozia, înscrie de două ori şi meciul se încheie cu victoria echipei sale, 25 – 23.

HCM Slobozia rămâne pe primul loc în serie cu şapte puncte avans faţă de Neptun Constanţa, singura echipă care-i mai poate sufla, teoretic, primul loc la finalul campionatului.

Meciul decisiv va avea loc săptămâna viitoare, în sala „Andeea Nica” din Slobozia, un eventual succes la echipei lui Gheorghe Covaciu asigurând calificarea de pe prima poziţe la turneul semifinal de promovare în Liga Florilor.

HCF Piatra Neamţ: Iulia Fârţescu, Anca Munteanu – Petronela Dâdă (2), Lidia Miron (1), Ioana Boloca (1), Flavia Dorneanu (3), Rebeca Roşca (4), Anca Oancea (8), Andreea Creangă (4). Antrenor Valentin Dan.

HCM Slobozia: Nataşa Savko, Bianca Aron – Ioana Georgescu (5), Andreea Ivan (2), Andryana Naumenko (2), Mihaela Obedeanu (2), Mădălina Toma (6), Elena Vartic (4), Cătălina Sava (4). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

Articolul precedentGripa loveşte mortal şi în Ialomiţa: o femeie a murit!
Articolul următorPlângere penală în cazul pacientei decedate la Spitalul Slobozia