Într-o declarație politică făcută miercuri în plenul Senatului, senatorul PMP Gabi Ionașcu a acuzat PSD că a transformat subiectul pasajului de la Drajna în temă de campanie electorală.  Ionașcu susține că declarațiile lui Dragnea din cadrul conferinței pentru alegeri a PSD Ialomița sunt contrazise de fapte.

Dragnea, ca Ceușescu

„Din păcate pentru ialomițeni, PSD lucrează la pasaj de ani de zile doar cu vorba și mai deloc cu fapta. Și când spun asta mă refer la eșecul lamentabil al parlamentarilor din  toate partidele, care activează în circumscripțiile din sudul țării, și care au încercat să atragă atenția asupra importanței acestui pasaj.

Nu mai pun la socoteală demersurile cetățenilor și semnalele presei cu privire la blocajele de la Drajna. În alocuțiunea sa electorală de la Slobozia, domnul Dragnea părea că acum a descoperit problema. Întocmai ca Ceaușescu, mare conducător nu știa ceea ce știa toată lumea!

Poate că unii naivi ar fi tentați să creadă uimirea liderului PSD și demagogia demersurilor sale, care s-a concretizat într-un munte de vorbe goale. Dar cine a urmărit cu atenție evoluția „cazului Drajna” nu poate plica în plasa propagandistică a dlui Dragnea și a PSD”.

Calea ferată în pragul colapsului

Ionașcu a adresat o interpelare ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, căruia i-a adresat întrebări punctuale legate atât de situația pasajului de la Drajna, cât și despre starea căilor ferate. Reluând o declarație a fostului ministru, Lucian Șova, Ionașcu a afirmat că, potrivit informațiilor existente la Ministerul Transporturilor, în fiecare an se deteriorează 360 de kilometri de cale ferată dar bani pentru reparații nu sunt decât pentru 16 kilometri:

„În ceea ce privește calea ferată, predecesorul dvs. Dl Lucian Șova afirma cu ocazia accidentului feroviar din județul Hunedoara, unde au deraiat trei din cele șase vagoane ale unui tren în care se aflau aproximativ 140 de oameni, că situația stării căii ferate este dramatică. Fostul ministru spunea că potrivit evaluărilor ministerului, anual se depreciază grav 320 de kilometri de cale ferată și se repară capital doar 16 km, în limita fondurilor disponibile la nivelul ministerului. Din această perspectivă vă rog, domnule ministru, să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

1 Care este strategia Ministerului Transporturilor în perioada 2019-2020 cu privire la reabilitarea căii ferate? Mă refer strict la ce poate face acest guvern în fața situației de criză în care ne aflăm”.

DN 2 C Slobozia – Buzău, cel mai prost drum din România.

Ionașcu vrea să afle de la ministrul Cuc de ce lucrările de reabilitare ale DN 2C, votat într-un sondaj efectuat de Radio România Actualități printre ascultători drept cel mai prost drum din țară, nu sunt incluse în master planul pentru transporturi. Ionașcu susține că răspunsul dat de Cuc la o interpelare pe aceeași temă pe care i-a adresat-o în 2017 nu este acceptabil. Ministrul a explicat că valorile scăzute de trafic nu justifică investiția iar Ionașcu susține că tocmai starea proastă a drumului este cauza valorilor scăzute de trafic.

Articolul precedentPoliţiştii fără centură de siguranţă au fost amendaţi de poliţiştii de la Poliţia Rutieră Slobozia
Articolul următorSorin Gafiţoi, primarul municipiului Feteşti, s-a şcolit ilegat pe banii contribuabililor