Camera de Conturi Ialomiţa a descoperit că primarul Sorin Gafiţoi a plătit din visteria publică facturi pentru cursuri profesionale, cazare şi masă fără a avea aprobarea Consiliului Local, obligatorie în astfel de situaţii.

Sorin Gafiţoi, primarul municipiului Feteşti, s-a şcolit ilegal pe banii contribuabililor. Întâlnirile edilului cu specialiştii în formare profesională au costat 2.300 lei, bani pe care primarul trebuie să-i restituie până la sfârşitul lunii iunie.

Sorin Gafiţoi, primarul celui mai sărac municipiu din judeţul Ialomiţa, şi-a găsit timp să se perfecţioneze profesional. Şi nu oricum, ci pe banii din taxele şi impozitele locale, multe dintre ele calculate eronat.

Felicitările, masa şi dansul, la „doar” 2.300 lei din bani publici

Povestea şcolarizării la o vârstă mai apropiată de pensie decât de tinereţe s-a produs în noiembrie 2017 dar inspectorii Camerei de Conturi Ialomiţa au descoperit abia la controlul din decembrie 2018 că operaţiunea nu avea girul Consiliului Local Feteşti.

„În urma controlului a fost constatată efectuarea de plăţi nelegale la cheltuieli cu bunuri şi servicii rezultate din decontarea contravalorii cursului de perfecţionare profesională la care a participat primarul municipiului Feteşti în anul 2017, în condiţiile în care nu există o hotărâre a Consiliului Local pentru aprobarea unor astfel de cheltuieli.”, au scris inspectorii în Decizia emisă în urma controlului.

Practic, din bugetul local s-au achitat două facturi către acelaşi beneficiar, SC Media Diplomatic Systems SRL Bucureşti, prin două ordine de plată semnate de primarul Sorin Gafiţoi în valoare totală de 2.300 lei, 1.500 lei cursurile plus 800 lei cazarea şi masa „elevului”.

Interesant este că participarea la aceste cursuri s-a făcut la doar două luni după ce primarul Sorin Gafiţoi, scârbit de actul administrativ şi împovărat de funcţia de primar, şi-a prezentat demisia din funcţia de edil al municipiului Feteşti.

La presiunea şefilor din PSD Ialomiţa, Sorin Gafiţoi şi-a retras demisia şi a promis că rămâne primar doar până în vara anului 2020, atunci când organizaţia locală şi-l doreşte primar pe actualul viceprimar social-democrat Laurenţiu Şonchereche.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentGabi Ionașcu, senator PMP: „PSD face pasaj la Drajna, dar din vorbe”
Articolul următorHandbal feminin, Cupa României: „Calificarea ar fi un bonus pentru noi”