7 motoare de ambarcațiune, 2 bărci pescărești, 4 dispozitive electrice artizanale, aproximativ 5700 de de metri de plasă din ață și monofilament, 35 de kilograme de pește din diferite specii și peste 1,5 kilograme de icre au fost descoperite  de polițiști în urma a 2 percheziții  în Făcăieni, județul Ialomița. 2 bărbați au fost aduși la audieri.

La data de 12 aprilie , poliţiştii ialomițeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în comuna Făcăeni, la persoane bănuite de de comiterea mai multor infracțiuni privind pescuitul și acvacultura.

În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița au descoperit la cele 2 locații, 7 motoare de ambarcațiune, 4 dispozitive electrice artizanale folosite pentru aelectrocutarea peștilor, 3700 de metri de plase monofilament armate cu plute și plumb, 2000 de metri de plase din ață, 2 ambarcațiuni pescărești din lemn, 4 acumulatori auto, 35 de kilograme de pește din diferite specii și peste 1,5 kilograme de icre.

Valoare totală a bunurilor ce au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, este de aproximativ 55.000 lei.

2 bărbați, în vârstă de 52 și 27 de ani au fost conduși la sediul Postului de Poliție Transporturi Navale Fetești pe bază de mandate de aducere.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ialomița.

Imagine

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentJandarmii ialomițeni vor fi la datorie pe perioada Sărbătorilor Pascale
Articolul următorANAF a pus ochii pe cozonacii și pasca vândute online – Lucian Heiuș: „E risc de îmbolnăvire”