Circa 8000 de militari vor participa, în perioada 3-24 iunie la exercițiul Saber Guardian 2019 (SG 19), informează un comunicat de presă al MAPN, citat de Compartimentul de Informare și Relații Publice al Brigăzii de Geniu „Dunărea de Jos”. Aplicația va reuni militari din Albania, Bulgaria, Ungaria, România, SUA, Bosnia și Herțegovina și se va derula pe teritoriile Ungariei, Bulgariei și României.

Exercițiul va fi condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României. Scopul SG 19 este acela de a întări coeziunea forțelor armate ale statelor participante. Exercițiul va cuprinde activități tactice de stat major, trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasare a Regimentului 2 Cavalerie al SUA DIN Germania în România și activități medicale.

În România activitățile se vor desfășura în poligoanele de instruire din Cincu, Babadag, Smârdan, Capul Midia, Boboc și Bordușani. SG 19 a fost cumulat cu alte exerciții similare la care vor participa, în total, 13.500 de militari din 14 țări, dintre care 7500 de militari sunt ai Armatei Române. La Bordușani vor avea loc pe data de 31 mai ceremonii militare și religioase cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Armei Geniu: exerciții demonstrative cu treceri peste fluviul Dunărea, expoziție de tehnică militară, concursuri aplicative și festivitate de premiere.

Exercițiul Saber Guradian se organizează anual începând cu anul 2013, iar din 2017 este un exercițiu bienal și este inclus în programul exercițiilor Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, informează sursa citată.

Articolul precedentUnirea Slobozia a uitat să mai câștige și a făcut doar egal pe teren propriu cu CS Tunari
Articolul următorIalomița are patru din primele zece locuri la subvenții agricole plătite de APIA