A fost nevoie de un accident cu trei victime și cinci mașini avariate pe Autostrada Soarelui pentru ca ministrul Răzvan Cuc să ceară sistarea lucrărilor în plin sezon estival.

Restricțiile de circulație impuse de lucrările ample de refacere a carosabilului pe mai multe sectoare de drum de pe Autostrada A2 au fost ridicate cu o zi mai devreme decât anunțase inițial Răzvan Cuc, ministrul transporturilor.

Drumul spre mare pe Autostrada Soarelui redevine mai rapid cu o zi mai devreme decât era programat inițial. Este decizia luată de Ministerul Transporturilor după ce s-au constatat blocaje din cauza lucrărilor dar și ca efect al carambolului produs în această dimineață pe sectorul dintre Lehliu și Drajna.

Circulația pe Autostrada Soarelui nu mai este restricționată din cauza lucrărilor la refacerea carosabilului pe sectorul dintre km 86 și km 97, între localitățile Vâlcele și Dragoș Vodă, pe sensul de mers dinspre Capitală spre Litoral.

Echipele de muncitori au fost retrase de pe șosea, așa cum s-a întâmplat și cu formațiile de lucru ce asfaltau între km 131 și km 140, între localitățile Ștefan cel Mare și Fetești, pe același sens spre Litoral.

Măsura a fost luată după ce în cursul dimineții, din cauza valorilor mari de trafic, cu puțin înainte de zona în care Autostrada Soarelui se îngustează la câte o singură bandă pe sens și o viteză maximă de 80 km/h s-a produs un carambol soldat cu trei victime și cinci mașini avariate.

Poliția Română a anunțat că nu mai există începând cu ora 13.30 restricții de viteză pe cele două sectoare de drum dar că se menține o limitare de viteză de la ieșirea din capitală și până la Fundulea.

Se păstrează restricția de 80 km/h pe sectorul dintre km 12 și km 36, pe sensul București – Fundulea, instituită din cauza unor denivelări apărute la partea carosabilă.”, anunță Centrul INFOTRAFIC.

Inițial ministrul Răzvan Cuc, criticat vehement de hotelierii de pe Litoral pentru lucrările de reabilitare a drumurilor în plin sezon estival, anunțase că între 15 iunie și 15 septembrie drumarii vor fi scoși din carosabil.

Evenimentul rutier produs astăzi a grăbit lucrurile și pentru următoarele trei luni oficialii Ministerului Transporturilor promit că nu vor mai avea loc lucrări de anvergură pe Autostrada Soarelui ci doar de intervenții punctuale, în cazuri ce nu suportă amânare până în toamnă.

Articolul precedentLiberalul Cristian Bușoi își face cabinet de europarlamentar la Slobozia
Articolul următorPreședintele CJ Ialomița vrea 1.38 milioane lei de la un ziar local!