Doi studenți pakistanezi învață copii din Sudiți să viseze în limba engleză

În perioada 2 iulie-5 august, la Sudiți, elevii școlii „Apostol D. Culea” participă la o tabără de limbă engleză desfășurată în… propria școală. Cursurile sunt susținute de către profesorul de limba engleză, Ionela Munteanu, și doi voluntari internaționali veniți tocmai din Pakistan. „Sunt ca un fel de familie pentru noi, atât de tare i-am îndrăgit pe Nabeel și Saklain” ne spune Maria Eftimie, una dintre elevele care participă la cursuri.

Proiect unic în mediul rural din Ialomița

Nabeel Ahmed și Saklain Ahmed sunt doi studenți pakistanezi care își petrec vara asta la Sudiți, în Ialomița. Ei participă la „Atelierele de vară Discover”, un program educațional non-formal realizat în premieră de către profesorul Ionela Munteanu: „Am văzut un program similar anul trecut, ca voluntar la Teach for Romania și mi-am dorit ceva similar aici, la noi la școală”.

Cei peste 60 de elevi care participă la cursuri își îmbunătățesc cunoștințele de limbă engleză, învață ce înseamnă lucrul în echipă, cum să se cunoască pe sine, care sunt modelele de urmat în viață… „Dar, mai ales, învățăm împreună că nu suntem diferiți, chiar dacă provenim din culturi diferite, din sisteme diferite și avem culori ale pielii diferite.” ne explică împreună, Nabeel și Saklain din Pakistan. Cursurile vor dura 5 săptămâni și urmăresc identificarea și dezvoltarea abilităților practice ale elevilor.

Copii care reînvață să viseze

Elevii școlii din Sudiți nu vin la școală în vacanță pentru prima dată. Profesorul Ionela Munteanu predă engleza aici de 3 ani și a reușit și anul trecut să organizeze cursuri de vară. Acestea însă, susțin elevii, sunt cele mai „cool” din cele la care au participat. Elevii au vârste cuprinse între 10 și 16 ani, iar după 3 săptămâni împreună cu Nabeel și Saklain, entuziasmul lor pare să fi crescut exponențial .

Cea mai încântată dintre toți este Maria Eftimie. A venit aici la cursuri din curiozitate, alături de sora sa geamănă, iar acum nu se mai poate despărți de ei„. „Sunt ca un fel de familie pentru noi, atât de tare i-am îndrăgit pe Nabeel și Saklain. Știu că atunci când vor pleca, vom suferi toți. Pentru că ei ne-au învățat că nu diferențele culturale sau religioase sunt cauza războaielor, așa cum am crezut eu până acum. Și că, dacă vreau, pot să fac orice îmi doresc în viață.”

 

Articolul precedentPestă porcină la Giurgeni. Au fost introduse restricții de circulație
Articolul următorRuinele aeroportului de la Alexeni sunt păzite pe bani publici