În urmă cu un an , autoritățile județene din Ialomița au preluat ruinele unui fost aeroport miliar, la Alexeni, în apropiere de orașul Urziceni. La un an distanță, obiectiv se află încă în conservare, neexistând nici un investitor interesat de un parteneriat public-privat.

Cheltuielile pentru paza acestui obiectiv se ridică la aproape 400 mii de lei anual. Ultima licitație a fost adjudecată în luna iulie 2018 de către firma Thunder Guard SRL, după un litigiu soluționat de către Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor.

Președintele Moraru are idei pe bani publici

În urmă cu aproape un an, după îndelungi demersuri administrative, Consiliul Județean Ialomița intra în posesia ruinelor aeroportului de la Alexeni, o fostă bază militară de lângă orașul Urziceni În timpul scurs de la preluarea obiectivului, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean și principalul susținător al proiectului a susținut pe rând mai multe scenarii privitoare la utilitatea acestei achiziții administrative.

Primul presupunea un parteneriat public privat în vederea realizării unei baze de agrement, al doilea presupunea concesionarea aeroportului unei firme canadiene pe o perioadă de 49 de ani, iar cel de-al treilea, nedetaliat, însemna concesionarea terenurilor agricole din zonă unor investitori japonezi. După un an de scenarii publice, Victor Moraru a devenit mai rezervat în declarații, iar acum susține că „e nevoie de timp pentru identificarea unui investitor cu adevărat interesat, în condițiile pe care le propunem noi

Pază scumpă și inutilă

Eșecul acestei aventuri administrative este dublat de costuri pe măsură. În primăvara asta, după ce a plătit din bani publici peste 100 de mii de lei pentru paza ruinelor aeroportului, Consiliul Județean a organizat o nouă licitație în luna aprilie. Potrivit datelor oficiale, valoarea estimată a costurilor de pază pentru perioada mai 2018-martie 20189 se ridică la aproximativ 260 mii lei. Licitația a fost adjudecată zilele trecute, după mai bine de două luni de contestații.

Potrivit informațiilor oficiale, Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis pe 7 iuie să dea câștig de cauză firmei Thunder Guard SRL. Prețul la care această firmă va asigura paza ruinelor aeroportului de de la Alexeni este de 12, 64 lei/ oră. Reamintim că aeroportul de la Alexeni a fost vandalizat de către hoții de fier vechi în mai multe rânduri și că se află într-o stare de degradare extremă. Singurul punct de atracție al acestui obiectiv ar putea fi cele 200 de ha de teren agricol arondate obiectivului.

Articolul precedentDoi studenți pakistanezi învață copii din Sudiți să viseze în limba engleză
Articolul următorSlobozia are din nou Grădină de Vară. Autoritățile nu fac nimic cu ea.