Deputatul PSD Andrei Pop, omul de încredere al lui Marian Neacşu, nu infirmă dar nici nu confirmă plecarea la Pro România.

Deputatul Andrei Pop face precizări cu privire la votul pentru amendamentul depus de PNL  la legea bugetului, prin care erau majorate alocațiile pentru copii. Pop admite că s-a abținut la votul din comisie și apoi a votat amendamentul în plen, deși susține că acesta era greșit. Redăm integral precizările făcute de dl deputat, cu precizarea că realitateadeialomița.net a precizat într-un articol cum a votat acesta :

Explicația votului PENTRU creșterea alocației în plenul reunit al celor două camereale Parlamentului și ABȚINERE pentru amendamentul PNL din comisiile reunite de buget, finanțe și bănci este următoarea:

În cadrul comisiilor parlamentare activitatea este atât tehnică, cât și politică. Aici se discută și se dezbat proiecte de legi, propuneri legislative și amendamente, respectându-se tehnica legislativă. Acestea trebuie să respecte legea și să indice în mod corect sursa de finanțare. Aceste două aspecte nu au fost întrunite de către amendamentul PNL. În același timp, greșelile PNL de redactare a amendamentului privind alocațiile, nu anulau importanța creșterii acestora. Prin urmare, am ales în primă fază să mă ABȚIN în cadrul comisiilor reunite. Menționez că nominalizarea propunerilor de amendamente este in sarcina staff-ului tehnic.

Am anunțat acest lucru, în aceeași zi, la scurt timp, pe pagina mea de Facebook. Ulterior, în cadrul plenului am votat PENTRU creșterea alocației. Veți observa că votul meu și al celorlalți colegi de la PSD a fost decisiv pentru ca amendamentul să treacă. A fost decizia mea politică și mă bucur că s-a întâmplat așa.

 De asemenea, PSD a găsit rapid soluțiile legislative pentru a pune în practică acest amendament prost scris al PNL. Astfel, Guvernul a pus în consultare ordonanța prin care se modifica Legea 61/1993 privind alocația de stat pentru copii. Detalii veți găsi aici: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/ comunicate-de-presa/5414-cp-oug-majorarea-alocatiilor-pt-copii-20190215

Cu privire la solicitarea dumneavoastră privind link la tabelul cu situația voturilor, acesta a fost publicat pe site-ul Camerei Deputaților, înregistrarea votului meu regăsindu-se la poziția nr. 169: http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015. nominal?idv=21644&idl=1

Pe viitor, vă stau la dispoziție cu orice informație de interes public care vizează activitatea mea ca politician. Sunt deschis către comunicare, după cum ați observat. Nu voi ezita să vă răspund la orice întrebare pe care mi-o veți adresa, atât timp cât aceasta privește interesul public. Îmi doresc o relație corectă cu presa, chiar și atunci când sunt criticat pe bună dreptate. Însă pentru respectul față de cetățeni este nevoie ca întotdeauna să prevaleze adevărul.

Deputatul Pop face precizări în legătură cu salariul soției.

Facem precizarea că în declarația de avere a deputatului nu figura explicit că salariul soției este pe 4 luni de activitate.

 

Articolul precedentOrdonanța Lăcomiei scade salariile la spitalele din Ialomița
Articolul următorDoar unul din patru asiguraţi medical din Ialomiţa este şi plătitor