Copiii și juniorii de la Unirea Slobozia s-ar putea pregăti pentru o carieră profesionistă la viitoarea academie de fotbal Unirea Slobozia.

Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, este convins că în șase-șapte ani academia de fotbal poate fi profitabilă prin vânzarea de fotbaliști.

Consiliul Județean Ialomița vrea să construiască lângă Slobozia o academie de fotbal pe modelul echipelor Ajax Amsterdam sau FC Barcelona.

După ce a salvat de la desființare echipa de fotbal Unirea Slobozia, Victor Moraru are planuri ce pot pune municipiul reședință de județ pe harta orașelor cu academie de fotbal.

În paralel cu planul de promovare a formației Unirea Slobozia în liga a doua, președintele Consiliului Județean Ialomița studiază modul în care funcționează școlile de fotbal din vestul Europei.

Îmi doresc ca la copii fenomenul fotbalistic să ia amploare și să facem ceva profesionist. Lucrăm în acest moment la o academie de fotbal. Am studiat câteva academii de fotbal, de la Ajax, de la Barcelona, din Anglia și vreau să vă spun că nu este o filosofie mare să faci o astfel de academie.”, este convins Victor Moraru.

Președintele Consiliului Județean Ialomița i-a solicitat primarului municipiului Slobozia să-i pună la dispoziție un teren de șapte – opt hectare pe care instituția să construiască academia de fotbal.

Doresc să realizez cinci, șase, chiar șapte terenuri de fotbal într-o singură zonă. Cu vestiare, cabinete medicale, sală de forță, sală de pregătire și, de ce nu, spații de cazare pentru o echipă de fotbal. Îmi doresc să avem cel puțin un teren sintetic de dimensiuni normale.”, a adăugat Victor Moraru.

Dacă lucrurile merg așa cum își dorește președintele Consiliului Județean Ialomița și va fi reconfirmat de PSD pentru a conduce instituția publică și în mandatul 2020 – 2024 academia de fotbal Slobozia poate fi gata în următorii trei ani.

Articolul precedentCriza gunoiului se prelungește la Urziceni. Primăria reia contractul cu Rosal după ce îl reziliase!
Articolul următorDoi din trei fermieri din Ialomița au fost autorizați la plățile agricole în avans