Guvernul PNL a anunțat, prin vocea premierului Ludovic Orban, că intenționează să crească salariul minim începând cu ianuarie 2020. Creșterea anunțată va fi de 150 de lei, ceea ce corespunde unui salariu minim brut de 2.230 de lei.

Principalii beneficiari ai acestei măsuri nu sunt însă salariații. Un muncitor plătit cu salariul minim pe economie va încasa mai mult cu 83 de lei. În schimb, un parlamentar va primi în plus 1350 de lei brut, ceea ce reprezintă o sumă netă de 747 de lei. Efectul este datorat faptului că indemnizațiile parlamentarilor cresc cu de 9 ori valoarea salariului minim pe economie.

Mai mulți bani vor intra în bugetul statului. Pentru fiecare salariu minim statul va încasa 67 de lei. În total, prima majorarea salariului anunțată de Orban la buget vor intra în plus circa 87 de milioane de lei de la cei 1,3 milioane de salariați plătiți cu cel mai mic salariu din economie. La această sumă se adaugă cele rezultate din majorarea amenzilor, care sunt calculate pe baza cuantumului salariului minim pe economie.

Articolul precedentSpitalul Județean de Urgență Slobozia nu are bani pentru salarii pe ultimele două luni ale anului
Articolul următorSpectacol caritabil la Slobozia pentru surorile Ingrid și Maya