Mariana Iancu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, anunţă că unitatea medicală nu are bani pentru acoperirea salariilor pe ultimele două luni ale anului.

Sumele contractate din servicii medicale asigură fondurile necesare achitării drepturilor pentru personal doar până la 31.10.2019.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia nu are bani pentru salarii pe ultimele două luni ale anului.

Cheltuielile de personal ale celei mai mari unități medicale din județul Ialomița au primit o infuzie de 4,411 milioane lei.

Banii primiți ca subvenție de la bugetul fondului unic de asigurări sociale de sănătate reprezintă aproape 6% din totalul bugetului alocat pentru plata lefurilor și a celorlalte drepturi salariale.

În ciuda alocației bugetare, fondurile pentru salarii acoperă doar primele zece luni ale anului.

Peste 80% din suma primită a completat plata salariilor de bază pentru întreg personalul până la data de 31.10.2019, comunică managerul Mariana Iancu.

800.000 lei au completat necesarul tot pe primele zece luni ale anului pentru plata sporurilor pentru condiții deosebite, a celor pentru condiții periculoase, sporuri de handicap, sporul pentru titluri științifice și alte sporuri.

Salarizarea cadrelor medicale, asistenților și a personalului Spitalului Județean de Urgență Slobozia va sta în noiembrie și decembrie la mila bugetului național.

Până acum, de-a lungul anului, subvențiile din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate pentru acoperirea creșterilor salariale au fost de 33,235 milioane lei.

Suma reprezintă o treime din bugetul total al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. În total, pentru drepturile salariale, se alocă anual 70% din totalul veniturilor unității medicale.