Deputatul Pop iubește săracii dar refuză să-i atingă! (sursă foto - http://andrei-pop.eu)

Căderea guvernului a divizat organizația PSD Ialomița și a ascuțit lupta între tabere. Dacă președintele partidului, senatorul Marian Pavel, pare mai de grabă preocupat de consolidarea controlului asupra organizației și refuză să se exprime public, președintele executiv, deputatul Ștefan Mușoiu, a transmis o scrisoare către alegători.

Tabăra revoltaților, reprezentată la vedere de deputatul Andrei Pop, lansează apeluri la o reinventarea PSD prin reunirea cu PRO România și echipa lui Marian Neacșu. Pop a fost cel care, după alegerile europarlamentare, și-a dat demisia din toate funcțiile de conducere deținute în partid. Surse din PSD îl dădeau deja cu un picior în Pro România, grație relației sale apropiate cu Marian Neacșu.Pop visează la un PSD nou pe scheletului celui vechi. Sau, ca să fie mai explicit, la aceeași Mărie cu altă pălărie.

În gâlceava dintre titanii PSD s-a introdus, cu un mesaj abulic, și primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, aterizat cumva între scaune după ce a anunțat că susține Pro România dar fără a demisiona din PSD.

Ștefan Mușoiu: „Pentru unii dintre colegii noștri interesul electoral al partidelor de opoziție a primat în fața interesului națiunii”!

Președintele PSD Ialomița a considerat util să explice ialomițenilor cum unii dintre colegii săi de partid au ales interesul personal în dauna interesului național. Mușoiu pare să fi uitat despre ofertele pe care PSD le-a făcut parlamentarilor dezertori pentru a se întoarce în partid contra unor avantaje materiale:

Dragi prieteni ialomiteni,

O parte dintre colegii nostri din Parlament au decis, azi, prin vot sa puna punct uneia dintre cele mai bune guvernari postdecembriste. Sfidand interesul general, votul unor parlamentari a contat mai mult decat decizia majoritatii romanilor, exprimata ferm in favoarea PSD in noiembrie 2016! Cu alte cuvinte, interesul electoral al partidelor de opoziție a primat in fata interesului intregii natiuni! Trecerea PSD in opozitie arunca Romania in haos.

Politicile partidelor care se vor cocota la guvernare, gratie interesului lor strict electoral, se vor concretiza, rapid, prin instaurarea unei noi ere a austeritatii, a taierilor veniturilor, fie ele salarii sau pensii, a supra-impozitarii, a reducerilor tuturor investitiilor. Si asa, din pacate, fiecare dintre romani va ajunge sa plateasca nu doar pretul demersului opozitiei, de altfel intru totul democratic, ci si al incompetentei si al lipsei de viziune de care reprezentantii acesteia vor da dovada la nivel decizional.

Dar noi, cei de la PSD, mergem mai departe! Vom continua sa ne luptam pentru interesele tuturor romanilor! Vom fi alaturi de dumneavoastra ca si pana acum! PSD va ramane singurul partid serios, stabil si sigur, angajat in slujba cetateanului, care va demonstra si din opozitie ca are capacitatea si vointa sa actionize coerent pentru tara!

Pop Andrei și noua stângă care este, de fapt, cea veche

Deputatul Andrei Pop este de părere că soluția care poate salva PSD de la dezastru este unirea cu Pro România. El invocă o așa zisă reformă în partid, materializată probabil prin preluarea controlului filialei de către gruparea lui Victor Moraru.

Cred că este momentul ca un NOU BLOC DE STÂNGA să-și facă apariția. Doar într-o formulă întregită, într-o echipă lărgită, stânga se mai poate opune cu succes, pe termen scurt, mediu și lung, unui alt guvern și blocului ad-hoc de dreapta care a dărâmat guvernul. Apelul lui Pop are mai de grabă legătură cu reunificarea unor găști și schimbarea liderului decât cu apariția unui partid nou, cu altă ideologie decât cea a jafului la drumul mare asupra resurselor publice:

Trebuie să recunoaștem, să fim sinceri, că rezultatul de astăzi este, în mare parte, și rezultatul unui mod de lucru deficitar, de la nivel local și central, dezastruos, inadaptat noilor nevoi sociale și politice. În Ialomița, PSD trebuie să se reformeze acum! Actualul mod de lucru nu mai poate continua. De la un scor fabulos în 2016, unde am ajuns? PSD Ialomița trebuie să se reconecteze cu electoratul, să-i recâștige încrederea, pierdută pentru că unii au considerat că se poate face orice, oricând, fără costuri.

PSD Ialomița trebuie să se orienteze către oameni care pot opri hemoragia actuală, către un alt tip de conducere, care înțelege că actualul mod de lucru trebuie oprit. Trebuie să devenim transparenți, participativi, deschiși. Urmează alegerile locale și parlamentare. Cât trebuie să mai cădem astfel încât să nu ne mai ridicăm? Dacă nu vom avea puterea să vedem mai departe de interesele jucate pe termen scurt, pe termen lung vom pierde iremediabil. Trebuie să fim conștienți de asta. Trebuie să fim realiști.

Mocioniu vorbește despre incompetență și iresponsabilitate….

Din dispută nu putea lipsi primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu. Aflat la capătul unui mandat mai mult decât modest, presărat cu eșecuri și potlogării administrative ieftine, Mocioniu a ținut să exprime, cu cuvintele sale, câteva idei lăbărțate într-o postare pe Facebook. El încropește un adevărat rechizitoriu la adresa colegilor săi din PSD, partid al cărui membru formal încă este. Discursul moralizator are, printre altele, o hibă esențială. Și anume aceea că primarul încearcă să se extragă dintr-o grupare care i-a adus o funcție și pe care refuză să o părăsească deși nu mai are sprijinul foștilor săi asociați:

Astăzi s-a întâmplat un lucru normal, democratic, prin care a fost demis un guvern incompetent în primul rând. Sunt dintre cei care am tras de mult semnalul de alarmă că se merge în direcția greșită promovând incompetența și interese meschine de grup. Vreau să le reamintesc foștilor colegi că au fost foarte multe momente în care puteau să se trezească la realitate.

Începând cu acea scrisoare pe care am adoptat-o cu toții in unanimitate prin care i se cerea demisia lui Liviu Dragnea și un plan de măsuri de urgență pentru revenirea la programul de guvernare din 2016 pe care îl uitaseți (n.r ?!!)complet, continuând cu scrisoarea de susținere a domnului Marian Neacsu, pe care dacă vă aduceți bine aminte am adoptat-o tot în unanimitate și ulterior v-ați dezis.

Ați votat ulterior rușinos modificări ale codului penal și oamenii au penalizat acest lucru la alegerile europarlamentare. După arestarea lui Liviu Dragnea ați continuat cu măsuri iresponsabile susținând în fruntea partidului și candidat la prezidențiale un personaj în care nici măcar voi cei care ați pus ștampila sau ați ridicat mâna nu credeați ca are cea mai mică șansă să intre măcar in turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Obediența și iresponsabilitatea au fost generalizate la nivel național , județean și local. Nu cei care am plecat la Pro România mai devreme sau mai târziu am dus partidul unde este ( ieșit de la guvernare , sub 20% in procente ) ci voi care v-ați complăcut în atmosfera de dictatură a incompetentei și obedienței. Nu am cum să mă bucur acum de iminența unei guvernări PNL-USR . Conștientizez că sunt nepregătiți , răzbunători și nu reprezintă o soluție. Doar cu sloganuri nu construiesc autostrăzi , spitale sau aduc creștere economică. Sunt un social democrat convins.

Dar ce facem mai departe ? Ce le spuneți celor 46% care și-au dat votul pentru noi în 2016? Că viitorul stângii românești este Viorica Dăncilă? Că mergeți la șprițuri să hotărâți pe care îl schimbați că nu e din gașcă?Că hotărâți la mese întinse cum să puneți piedici doar ca să îi faceți rău primarului că a plecat din PSD , când de fapt faceți rău cetățenilor ( o să menționăm mai detaliat dacă va fi nevoie).

Terminați vă rog cu aceste lucruri , cu incompetența și cu intimidările pe care le faceți de jumătate de an cel puțin. Este o nouă șansă vă treziți la realitate. Este o nouă șansă să treceți iar la treabă. Să începem iar să construim , să reluam lucrurile bune pe care le-am început în 2016.

Am convingerea că acolo sus la nivel național , oamenii în care am toată încrederea și care și-au demonstrat deja valoarea politica și administrativă , mă refer la Victor Ponta și Marian Neacsu vor reuși să coalizeze o majoratitate responsabilă care va readuce România pe drumul cel bun. Am demonstrat în 2012 că se poate prin guvernarea Ponta sunt sigur că putem și acum. Oamenii au speranțe mari!

Articolul precedentMicrobuz cu opt pasageri implicat într-un accident pe DN 2 produs în cursul dimineții
Articolul următorMare e grădina lui Dăncilă! Deputatul Găină va fi exclus din PSD deși a demisionat de luna trecută!