HCM Slobozia învinge cu 23 - 22 Dunărea Brăila şi merge mai departe în sferturile Cupei României Fan Courier la handbal feminin.

HCM Slobozia este prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei României Fan Courier la handbal feminin. Împotriva previziunilor specialiştilor, echipa din Divizia A a învins formaţia din Liga Florilor.

Bombă în sala „Andreea Nica” din Slobozia! HCM Slobozia elimină Dunărea Brăila după un meci dramatic pe care l-a câştigat mai ales graţie Andreei Polocoşer. Portăriţa gazdelor şi-a exasperat adversarele cu paradele sale şi cu cele 5 aruncări de la 7 metri parate!

HCM Slobozia începe în forţă, marchează şi are în poartă un înger păzitor în persoana Andreei Polocoşer, primele două aruncări de la 7 metri anulate de parade excepţionale. Dunărea Brăila înţelege rapid că trebuie să pună serios osul la muncă dacă vrea ceva de la meci şi echilibrează scorul şi graţie eliminărilor dictate în tabăra gazdelor.

Se joacă aspru, se joacă tăios, aruncările de la distanţă semnate de Andreea Ivan şi Mihaela Obedeanu se opresc de cele mai multe ori în plasă şi fiecare echipă se bucură pentru scurte perioade că are avantaj pe tabelă. La pauză se intră umăr la umăr, egal 12, scor corect.

Slobozia scapă de complexul ultimelor minute de joc

Serios muştruluite la pauză de vulcanicul Aurelia Roşca, oaspetele par decise de încheie cât mari repede socotelile şi să-şi înceapă week-end-ul cu o calificare în sferturile de finală.

Apărarea avansată creează probleme la construcţie, şuturile nu mai au tăria şi precizia necesare şi HCM Slobozia se vede condusă la trei goluri în minutul 43, 14 – 17.

Antrenorul Gheorghe Covaciu taie inspirat vria în care intraseră fetele sale, le cheamă la margine şi le spune unde greşesc. În ciuda oboselii, Mădălina Toma şi compania ascultă şi se pun pe recuperat.

Trei goluri la rând marcate fără gol primit pentru că, din nou, Polocoşer mai adaugă câteva fire albe în părul lui Roşca şi HCM Slobozia egalează cu zece minute rămase de jucat.

Este momentul ca Dunărea Brăila să se clatine psihic şi în ultimele minute ambele echipe trec de la agonie la extaz. HCM Slobozia preia conducerea cu al şaptealea gol al Alexandrei Georgescu, urmat de alte două reuşite „specialitatea casei”, „torpile” lansate direct în vinclu.

HCM Slobozia lungeşte la maxim ultimul atac şi la disperare Dunărea Brăila aruncă în ultima secundă dar Andreea Polocoşer este protejata serii şi echipa din Divizia A aruncă în aer pronosticurile în Cupa României. Trupa lui Gheorghe Covaciu se califică în sferturile de finală şi aşteaptă o nouă adversară din Liga Florilor.

HCM SLOBOZIA: Andreea Polocoşer – Irina Marchidanu, Alexandra Georgescu (9), Andreea Ivan (4), Mouna Jlezi (1), Andryana Naumenko, Mihaela Obedeanu (4), Mădălina Toma (1), Loredana Vartic (4). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

DUNĂREA BRĂILA: Mihaela Dobre, Marina Razum – Cristina Gheorghe (1), Ana Horobeţ (1), Diana Munteanu (2), Nataşa Krnic (1), Diana Axinte (1), Iryna Shutska (1), Elena Dache (10), Nicoleta Tudor, Alina Czeczi (5). Antrenor: Aurelian Roşca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentLiviu Dragnea la prima hemoragie: Adrian Mocioniu, primarul de Slobozia, şi-a oficializat relaţia cu Pro România
Articolul următorMarian Neacșu, virginul violat de statul paralel, a deschis stabiliment la Slobozia Veche