Sub conducerea înțeleaptă a președintelui său, Victor Moraru, Consiliul Județean Ialomița a organizat o bilaterală româno-chineză la Slobozia. Ziua de 28 iunie va intra în istoria de peste 20 de ani a întâlnirilor inutile dintre oficiali ai județului Ialomița și lideri ai provinciei Henan. Bilaterala româno-chineză organizată joi la Slobozia s-a finalizat cu un comunicat de presă, care ilustrează perfect inutilitatea întâlnirii.
Pentru o mai bună înțelegere a momentului trebuie să precizăm că în istoria relațiilor dintre Ialomița și Huan nu s-a realizat nimic în afara unor vizite reciproce ale unor delegații de turiști formate din consilieri și funcționari.
Și de această dată bilaterala româno-chineză s-a consumat sub forma unei întâlniri cordiale și, pe alocuri, tovărășești. Grupul de ialomițeni condus de președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a conținut și alte personaje, cu totul secundare după cum relatează comunicatul de presă al instituției. Este vorba despre vicepreședintele CJ Ialomița, Cătălin Grigore, și administratorul public al județului, Mihai Larisa. Din partea municipiului Slobozia au participat viceprimarul Rudolf Gradea și administratorul public Gheorghe Puia.
Delegația chineză a fost condusă de LI YINGJIE ,vicepreședinte al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez însoțit de mai mulți directori, majoritatea adjuncți. Vizita de lucru s-a concretizat într-o lungă discuție la sediul CJ Ialomița, o vizită la Muzeul Agriculturii din Slobozia și, bineînțeles, nelipsitul dineu oficial. La finalul bilateralei româno-chineze slujbașii consilieri ai președintelui CJ Ialomița au comis un comunicat de presă în ton cu evenimentul.
Esența întâlnirii este sintetizată magistral de menestrelul Consiliului Județean care subliniază adânc: „În cadrul întâlnirii oficiale, domnul Victor Moraru le-a adresat oaspeților chinezi urarea de ”Bun venit” în Ialomița, a remarcat continuitatea întâlnirilor bilaterale, a prezentat componența delegației Ialomiței și a făcut o succintă trecere în revistă a principalelor informații despre județ, arătând elementele de specificitate și de atractivitate pentru investitori, preocuparea autorității pe care o reprezintă de a dezvolta relații de colaborare care să valorifice potențialul local”.
Fascinat de miracolul chinezesc dat de întrepătrunderea miraculoasă a două sisteme economice într-o singură țară. menestrelul își dă frâu liber imaginației și afirmă tranșant: „Desigur, în condițiile unei țări cu transformări fără egal, într-o dinamică exponențială, care dă conjuncturii mondiale alte repere de evaluare, abordările comparative devin inabordabile”!
Mirobolantul comunicat se încheie, ca și bilaterala româno-chineză, incert, concluzia fiind aceea că, cităm: „Discuțiile amiabile și aplicate dintre cele două delegații au identificat posibilitățile de colaborare în dezvoltarea agriculturii, procesarea produselor agricole, schimburi comerciale, participarea la târguri de afaceri, acțiuni din domeniile educației, culturii, turismului și administrației, reținându-se convergența legislației europene cu cea din China, precum și sprijinul statului român pentru susținerea unor sectoare de activitate„.(sursa foto: www.facebook.com/Victor Moraru Oficial)