Mitigul PSD de la Iași va fi decontat de cetățeni (sursa foto - realitateadeiasi.net)

La data de 8 mai 2019, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, Dragnea decide că PSD poate finanța din banii cetățenilor mitingurile cu zeci de mii de oameni aduși conta cost în diverse orașe din țară. Ca atare guvernul marionetei Dăncilă emite OUG 28/2019, care modifică mai multe acte normative printre care și Legea 334/2006 privind finanțarea partidelor politice.

Potrivit acestei modificări, partidele pot cheltui banii alocați de la stat pentru activități care permit inclusiv finanțarea unor adunări publice:

Bani furați cu legea-n mână

cheltuieli aferente serviciilor de telefonie și internet, cheltuieli de transport și cazare ale candidaților, cheltuieli de hrană, cazare și transport ale voluntarilor și ale membrilor partidului politic, cheltuieli pentru închirierea de spații și echipamente, cheltuieli pentru vestimentația voluntarilor și a membrilor partidului politic inscripționată cu denumirea sau numele competitorului electoral, cheltuieli de protocol destinate organizării de reuniuni electorale, cheltuieli pentru asistență juridică și alte tipuri de consultanță, precum și pentru plata serviciilor mandatarilor financiari, în cuantum de maximum 30% din totalul cheltuielilor care pot fi efectuate în campania electorală”.

Modificarea s-a făcut pentru ca baronii PSD să nu mai scoată bani din buzunare pentru transportul și plata zilierilor și bugetarilor aduși la mitinguri cu forța. În acest fel PSD își va recupera de la stat banii proveniți tot de la stat și cheltuiți cu adunările publice în campania electorală. Dublu furt pe față.

Articolul precedentEchipa feminină de handbal HCM Slobozia a promovat în Liga Florilor
Articolul următorUnirea Slobozia a uitat să mai câștige și a făcut doar egal pe teren propriu cu CS Tunari