Pompierii ialomițeni au intervenit, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în comuna Drăgoești.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

       Coșurile de fum deteriorate, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din alcătuirea construcțiilor, pot constitui o cauză specifică de izbucnire a incendiilor la locuințele și anexele gospodărești. 

       Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

       Având în vedere temperaturile scăzute specifice acestei perioade, recomandăm cetățenilor să manifeste prudență sporită la utilizarea mijloacele de încălzire, să verifice coșurile de evacuare a fumului, să nu suprasolicite instalațiile electrice și să nu depoziteze materiale care se pot aprinde în imediata apropiere a sobelor, reșourilor, caloriferelor electrice, centralelor termice sau a altor surse de căldură.

Foto cu rol ilustrativ

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentȘedință DECISIVĂ la PSD: Negocieri pentru împărțirea ministerelor la ROCADĂ
Articolul următorPercheziții la Poliția Călărași într-un dosar privind încheierea unor contracte de achiziție