Direcţia Naţională Anticorupţie anunăî printr-un  comunicat de presă, că efectuează percheziţii în cinci locații din București și din județul Călăraşi, în urma unor suspiciuni privind nerespectarea procedurilor de achiziție a unor echipamente ce urmau să ajungă în dotarea poliției locale și a celei naționale. În final, echipamentele respective nu au mai ajuns la polițiști. Din primele date, faptele s-au petrecut din 2022 până în luna ianuarie din 2023 și vizează achiziția de uniforme și echipamente de protecție.

Surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că descinderile ar avea loc la Poliţia Locală Sector 1, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale,transmite DNA.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare,” menționează  DNA.

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentAu rămas fără acoperiș deasupra capului în plină iarnă. De la ce au pornit flăcările
Articolul următorVictor Pițurcă, REȚINUT de procurorii DNA – Acuzații privind achiziții suspecte pe timpul pandemiei