Dacă ești proaspăt părinte de unul sau doi copii Consiliul Județean Ialomița îți dă bani dacă îi ceri în maxim 30 zile.

Printr-un program de stimulare a nașterilor în județul Ialomița, de la bugetul județului se achită 2.000 lei pentru prima naștere și 2.500 lei pentru a doua naștere. Măsura îi bucură pe proaspeții părinți dar îi nemulțumește pe cei care au acum de la al treilea copil în plus.

Aproape trei sute de familii au primit de la Consiliul Județean Ialomița „subvenția” suportată de la bugetul județean pentru primul ori al doilea copil.

La inițiativa lui Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, tinerii părinți care fac dovada într-un termen maxim de 30 de zile că li s-a născut primul copil primesc 2.000 lei. Pentru al doilea copil suma crește la 2.500 lei.

Din 7 mai, data lansării oficiale a programului de stimulare a nașterilor, și până la sfârșitul lunii august, în documentele Consiliului Județean Ialomița apar ca plătiți 281 de părinți.

Este de datoria noastră să sprijinim familiile tinere! Au trecut aproape 5 luni de când am lansat programul prin care susținem familiile tinere care vor pune bazele noii generații de ialomițeni.”, se laudă pe facebook Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Cine are deja doi copii nu primește nimic!

Pentru prima și, respectiv, a doua naștere s-au achitat în total 631.500 lei. Din nefericire, mulți dintre părinții ce s-ar fi încadrat în condițiile stabilite de Consiliul Județean Ialomița, nu au știu că trebuie să depună dosarele pentru „subvenție” în maxim 30 zile de la data nașterii copilului și au rămas cu buza umflată.

La fel de supărați sunt și părinții cărora li s-a născut de la al treilea copil în plus și care nu primesc decât felicitări verbale de la autoritățile județene.

Pentru a intra în posesia banilor, pentru primul ori al doilea copil trebuie depus un dosar în maxim 30 de zile de naștere la Consiliul Județean Ialomița.

Stimulentul financiar se acordă dacă ambii părinți sau părintele în cazul familiei monoparentale au/are domiciliul în județul Ialomița cu minim șase luni anterior datei nașterii copilului.

La depunerea dosarului beneficiarul este obligat să prezinte la Consiliul Județean Ialomița actul de identitate și certificatul de naștere, ambele în original. Dosarul cu actele doveditoare nu va fi acceptat decât dacă este complet.

Articolul precedentMihăiță Găină, ex-deputat PSD: „Am semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, mi-o asum și o votez!”
Articolul următorCum e turcu’, și pistolu’: “Ăștia sunt oamenii din Urziceni, jegoși!”