Consiliul Județean Ialomița a accesat un proiect european prin intermediul căruia 15 angajați vor participa la cursuri «în slujba cetățeanului» la Viena. Cursurile au o valoarea de 107 mii de lei şi se vor desfășura în cadrul programului «Implementarea Cadrului Comun de Autoevaluare-Garanția unei administrații eficiente în slujba cetățeanului». La acest moment instituția se află în faza procedurilor de clarificare a ofertelor.

Învățam administrație (şi) la Viena

În primăvara anului 2018, Consiliul Județean Ialomița a decis să acceseze fonduri europene pentru perfecționarea unui număr de 45 de angajați, respectiv jumătate din funcționarii instituției. Valoarea estimată a acestui proiect este de 150 de mii de lei. Pentru 30 dintre angajații instituției, cursurile se desfășoară în țară, într-o locație din zona turistică Bran Moeciu. Pentru ceilalți 15 angajați, la care se adaugă şi echipa de management, cursurile se vor desfășura la Viena.

Potrivit datelor oficiale, cei 15 de angajați care merg la Viena pentru vor învață despre standardul CAF (acest standard CAF reprezintă un instrument administrativ de auto-evaluare a modului de funcționare a instituțiilor publice). Cursul va dura 5 zile, timp de maximum 8 ore pe zi. Funcționarii vor sta într-un hotel de 3 stele, singuri în cameră, iar selecția lor se va face „după criterii riguros stabilite, respectând principiul egalității de șanse.” Ceilalți 30 de funcționari din cadrul instituției care vor urma cursuri de perfecționare în țară „își vor dezvolta și perfecționa cunoștințele și abilitățile în domeniul dezvoltării durabile și a egalității de șanse”

Scopul final al proiectului îl reprezintă implementarea sistemului CAF la nivelul instituției şi conștientizarea angajaților că lucrează „în slujba cetățeanului ”. Programul Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative” pentru perioada 2014-2020, în cadrul căruia au fost accesate aceste fonduri, se derulează în România cu sprijinul Fondului social european (FSE). Valoarea fondurilor puse la dispoziție este de 658 de milioane de euro.

Articolul precedentMăsuri pentru prevenirea focarelor de pestă porcină africană în Ialomiţa
Articolul următorFermierii ialomițeni așteaptă un milion de euro de la Fisc