Alexandru Potor a rezistat ca secretar de stat doar până ce protectorul său Marian Neacşu a fost dat afară din PSD de preşedintele Liviu Dragnea.

Alexandru Potor şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat după ce ministrul Petre Daea i-a limitat atribuţiunile. Plecarea sa survine la scurt timp după ce Liviu Dragnea l-a dat afară din PSD pe Marian Neacşu, ex-lider al organizaţiei de Ialomiţa şi cel care l-a propulsat pe Alexandru Potor în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Alexandru Potor nu mai este secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. După ce a fost aproape doi ani locotenentul de încredere al ministrului, Potor a ales să-şi scrie demisia înainte ca mandatul său la Minister să împlinească doi ani.

„Având în vedere cererea domnului Dănuţ Alexandru Potor, înregistrată la Cabinetul Primului Ministru în data de 10 decembrie 2018, în temeiul legii, începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Dănuţ Potor Alexandru se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.”, se arată în decizia Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial în data de 14 decembrie.

Rămas pe dinafara Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Potor intenţionează să revină în structura de conducere a Grupului de Acţiune Locală Danubius Ialomiţa – Brăila, cel mai mare GAL din România. El a participat în cursul acestei săptămâni la reuniunea de final de an a GAL Danubius Ialomiţa – Brăila dar nu şi-a anunţat public intenţia de a reveni în judeţ.

Înainte de a ajunge în februarie 2017 secretar de stat Alexandru Potor a fost preşedintele Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală, poziţie din care s-a remarcat prin numărul mare de proiecte cu fonduri europene atrase de România prin aceste asocieri între autorităţile publice locale.

Omul lui Marian Neacşu, mătrăşit la pachet cu protectorul său

Alexandru Potor este unul dintre tinerii politicieni PSD susţinuţi şi promovaţi de Marian Neacşu, fostul secretar general PSD mazilit de Liviu Dragnea după ce a cutezat să se alăture grupării „puciştilor” din partid.

Potor a fost unul dintre candidaţii PSD la alegerile parlamentare din 2016, atunci când a ocupat o poziţie neeligibilă pe lista pentru Senat la Ialomiţa.

A ştiut de la bun început că nu va prinde unul dintre cele două mandate de senatori atribuite judeţului dar a avut promisiunea fermă a preşedintelui de organizaţie că va fi propulsat într-o funcţie ministerială după ce PSD ajunge la guvernare.

Marian Neacşu s-a ţinut de cuvânt şi în februarie 2017 Alexandru Potor a fost numit într-o funcţie de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, funcţie ocupată până cu două săptămâni în urmă.

Apropiaţii lui Alexandru Potor spun că debarcarea lui Marian Neacşu din corabia PSD a fost începutul – sfârşitului. Un cuvânt de spus în acest sens l-a avut şi ministrul Petre Daea, deranjat de ascensiunea lui Potor, văzut de mulţi oameni din agricultură înlocuitorul său.

Plecarea lui Potor lasă în aer şi negocierile în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune, secretarul de stat fiind reprezentantul Guvernului României în ultimii doi ani la întâlnirile în care s-au discutat măsurile de susţinere a ţărilor membre după anul 2020.

 

 

 

 

Articolul precedentPuştoaicele de la Dunărea Brăila, victime sigure cu HCM Slobozia
Articolul următorOpt localităţi din Ialomiţa se asociază pentru a aduce oamenilor alimentare cu gaz metan