Sursa foto - Facebook/GNM

În urma notificării transmise de Garda de Mediu Ialomița, Agenția pentru Protecția Mediului a demarat procedura de suspendare a autorizației integrate de mediu deținută de fabrica de făinuri proteice deținută de Clean Tech.

Procedura prevăzută de OUG 195/2005 privind protecția mediului prevede:

(3)Acordul de mediu şi autorizația/autorizația integrată de mediu se suspendă de către autoritatea competentă pentru protecția mediului care a emis actul de reglementare, pentru nerespectarea prevederilor acestora sau ale programelor pentru conformare/planurilor de acțiuni, după o notificare prealabilă prin care se poate acorda un termen de cel mult 30 de zile pentru îndeplinirea obligațiilor. Suspendarea se menține până la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de 6 luni. Pe perioada suspendării, desfășurarea proiectului sau activității este interzisă.

(4) În cazul în care nu s-au îndeplinit condițiile stabilite prin actul de suspendare, autoritatea competentă pentru protecția mediului dispune, după expirarea termenului de suspendare, anularea acordului de mediu sau autorizatiei/autorizatiei integrate de mediu, după caz.

(5) Dispozițiile de suspendare şi, implicit, de încetare a desfășurării proiectului sau activității sunt executorii de drept.

Clean Tech poate ataca deciziile APM la instanța de contencios administrativ. Meciul se mută, așadar, la Tribunalul Ialomița pentru că poluatorul va ataca în mod evident procedura declanșată. Este greu de crezut că firma va reuși să remedieze deficiențele de funcționare în limita celor 30 de zile sau 6 luni așa cum prevede legea și așa cum ar fi de dorit.

Articolul precedentAutorizația de Mediu a fabricii Clean Tech trebuie suspendată!
Articolul următorPoliția Rutieră Slobozia a lăsat fără numere de înmatriculare autobuzele municipalității pentru că nu aveau licențe