Poliția Locală Slobozia și-a făcut un obicei din a acționa pe străzile municipiului în vederea sancționării conducătorilor auto.

Șoferul unui autocar cu turiști din Târgu Mureș a fost amendat de Poliția Locală Slobozia după ce a oprit vehiculul pentru ca oamenii să meargă să servească masa la un restaurant local.

Turiști opriți să servească masa în Slobozia au fost amendați de Poliția Locală cu 75 de lei pentru că autocarul a fost parcat în altă parte decât în locurile special amenajate pentru autovehicule peste 3,5 tone. Nici nu avea cum s-o facă de vreme ce în municipiul Slobozia nu sunt stabilite astfel de locații!

Incidentul care are darul de a altera și bruma de imagine pe care o mai are municipiul reședință al județului Ialomița l-a iritat pe primarul Adrian Nicolae Mocioniu.

Riscăm să picăm în penibil. Nu avem foarte mulți turiști în Slobozia dar sunt cetățeni aflați în tranzit care vor să viziteze municipiul nostru. Am avut un autocar cu turiști din Tg. Mureș care a oprit la un restaurant din Slobozia pentru ca oamenii să mânânce. Polițistul local i-a amendat pentru că au staționat cu un vehicul cu o greutate mai mare de 3,5 tone în Slobozia. Eu zic că riscăm să ne facem de râs dacă o să continuăm să facem acest lucru. Trebuie să fim un oraș deschis nu un oraș pe care turiștii să-l evite.”, a explicat situația penibilă primarul Mocioniu.

Municipiul Slobozia nu are la acest moment un loc special amenajat pentru staționarea autocarelor cu turiști care doresc să vină să viziteze municipiul reședință al județului Ialomița.

Nu există nici măcar posibilitatea achitării în sistem on-line a unei taxe de tranzit de 50 – 100 lei funcție de tonaj iar cei care sunt surprinși în week-end în situația turiștilor amendați nu o pot face pentru că programul de lucru la Primăria Slobozia se termină vinerea la ora 14.00.

Iar atunci rămân la mâna polițistului local care dacă vrea îi amendează, dacă nu îi iartă și trece cu vederea încălcarea regulamentului stabilit de Consiliul Local Slobozia.

Amendă aplicată la nervi de Poliția Locală

Turiștii opriți să servească masa în Slobozia au fost amendați cu 75 lei pentru staționarea autocarului într-un loc neautorizat, este informația oficială oferită de Poliția Locală Slobozia.

Laurențiu Abaza, șeful Poliției Locale, recunoaște că omul din subordinea sa putea face o excepție dar că sancțiunea a venit ca urmare a unei discuții aprinse cu una dintre turiste.

Pe bună dreptate femeia a încercat să-i explice „oraganului” să nu poți parca un autocar într-un loc care nu există. Purtătorul de uniformă plătită de municipalitate n-a acceptat să fie pus la punct și a scris pe loc amenda contravențională.

Este o prevedere legală ce a fost aplicată foarte rar. N-a fost un lucru fericit. Autocarul a parcat într-o zonă neavizată pentru parcarea mașinilor mai mari de 3,5 tone. Șoferul a fost interpelat de polițist și intervenția unei doamne a determinat cumva o altă abordare și un alt curs și s-a ajuns la amendă.”, spune Laurențiu Abaza.

Șeful Poliției Locale Slobozia recunoaște că sunt situații în care sâmbăta și duminica vin mașini de peste 3,5 tone pentru aprovizionare dar în astfel de situații polițiștii locali îi îndrumă pe șoferi să se achite luni la sediul Primăriei Slobozia o taxă de liberă trecere care să-i scutească de amendă.

Articolul precedentMunicipiul Slobozia abia respiră sub povara împrumuturilor luate de primarii Ionașcu și Mocioniu
Articolul următorAutorizația de Mediu a fabricii Clean Tech trebuie suspendată!