Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, i-a satisfăcut dorința șefului Liviu Dragnea și a venit la Slobozia pentru a anunța demararea procedurilor în cazul pasajului rutier de la Drajna.

Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, a venit personal să asiste la semnarea contractului de execuție a studiului de fezabilitate pentru realizarea pasajului suprateran de la bariera Drajna. În două minute Cuc a redus la jumătate termenul de execuție al documentului!

Pasajul de la Drajna, blestemul de ani de zile al conducătorilor auto care vin de pe Autostrada Soarelui și merg în Moldova și retur, s-a transformat în subiect electoral pentru PSD.

Cu doar trei zile înaintea votului de duminică, însuși ministrul transporturilor a descins la Slobozia pentru a asista la semnarea contractului de execuție al studiului de fezabilitate.

Cuc cântă după cum îi dictează dirijorul Dragnea

Interesul autorităților centrale pentru pasajul de la Drajna a apărut după vizita în Slobozia a lui Liviu Dragnea. Iritat că a trebuit să aștepte ca tot românul la barieră, în cazul lui doar 10 minute, liderul PSD a dictat de la microfonul conferinței de alegere a președintelui organizației județene că pasajul de la Drajna trebuie să devină un obiectiv de interes național.

Cum Dragnea este șeful șefului Guvernului iar Răzvan Cuc un ministru în poziție pentru luptă culcat, vrerea liderului suprem s-a concretizat în găsirea resurselor financiare pentru demararea procedurilor privind realizarea unui pasaj așteptat de peste două decenii de locuitorii din Ialomița dar și din partea de sud a Moldovei.

Asta la scurt timp după ce amendamentul la buget propus de deputatul PNL Tinel Gheorghe prin care parlamentarul solicita fonduri pentru demararea investiției fusese trântit cu voioșie la vot de majoritatea PSD – ALDE.

Acest proiect ar fi trebuit urnit mult, mult mai din timp. Obiectivul este vital pentru județele Ialomița și Călărași iar astăzi dimineață am stat și eu la barieră. Am auzit că ieri a stat și Ponta la barieră dar nu a făcut nimic cât a fost premier, s-a trezit și el că face acum tot felul de declarații. Este un obiectiv pe care îl voi monitoriza, și domnul președinte Liviu Dragnea îl susține și tot ce ne-am asumat până acum în guvernare am realizat.”, a ținut Cuc să-l introducă în schema de mulțumire publică pe președintele PSD.

Scăpat pe arătura promisiunilor, ministrul transporturilor a tăiat apoi în mai puțin de două minute jumătate din termenul fixat în contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Contractul are un termen de șase luni de elaborare a studiului de fezabiltate, un termen foarte lung, așa că, din punctul meu de vedere i-aș sugera firmei să ne surprindă într-un mod plăcut. Sunt convins că nu veți avea nevoie de mai mult de trei luni de zile să realizați documentația.”, a stabilit Cuc.

După calendarul său, în trei luni trebuie să fie finalizat studiul de fezabilitate iar până la sfârșitul anului se vor lansa proiectarea și execuția pasajului de la Drajna!

3,5 milioane euro doar pentru documentații

Studiul de fezabilitate ce trebuie executat în jumătate din timpul asumat prin contract va fi făcut de Search Corporation, “un partener mai vechi al Ministerului”, după cum a spus ministrul Răzvan Cuc. Firma va încasa pentru el 431.977,75 lei, fără TVA.

Nota de plată estimată este însă mult mai mare pentru pasajul de la Drajna și bucata de șosea ce leagă pasajul de nodul de intrare pe Autostrada Soarelui din localitate.

Conform calculelor drumarilor, investiția ce se vrea finalizată în 18 luni de la semnarea contractului de execuție se va ridica la 103 milioane lei, echivalentul a 21,6 milioane euro, bani exclusiv de la bugetul statului.

Interesant este că pentru partea de construcții-montaj calculele arată un cost mult mai mic, aproape 86,6 milioane lei, echivalentul a 18,187 milioane euro. Unde se pierde diferența de aproape 3,5 milioane euro? Pe studii, documentații, avize și proiecte.

Articolul precedentPSD a „legitimat” 220 de membri în secțiile de votare din partea UDMR
Articolul următorManagement după urechea lui Moraru la Spitalul din Slobozia