Unirea Slobozia putea termina în faţa echipei Rapid Bucureşti dacă se impunea în meciul direct de la Slobozia.

Unirea Slobozia a întrecut aşteptările pesimiste de la începutul campionatului şi a terminat turul de campionat pe locul 2, la patru puncte în spatele liderei Rapid Bucureşti.

Unirea încheie turul pe locul secund şi speră la promovarea în liga a doua în vara anului viitor într-o serie în care Rapid Bucureşti este favorită din toate punctele de vedere.

Formaţia pregătită de Enache Costea a profitat de eşecul echipei CS Afumaţi din ultima etapă şi a prins in-extremis locul 2, fiind singura trupă capabilă să încurce Rapid Bucureşti în lupta pentru un loc în eşalonul secund al fotbalului românesc.

Cu un lot tânăr şi cu o duzină de fotbalişti crescuţi la grupele de copii şi juniori, Unirea Slobozia a impresionat prin bilanţul excelent din deplasare.

În afara unei remize la Cernavodă, cu golul egalizator al gazdelor marcat în minutele de prelungire, echipa din Slobozia a câştigat pe terenurile străine, inclusiv în arena echipei FCSB, acolo unde a trecut la scor de tenis de câmp, 6 – 4, de formaţia secundă a grupării lui Gigi Becali.

Un plus faţă de campionatul trecut

Bilanţul general a fost stricat de cele două înfrângeri, ambele pe teren propriu, la limită de fiecare dată în faţa formaţiilor CS Afumaţi şi Rapid Bucureşti.

Chiar şi aşa, Unirea Slobozia are cea mai bună linie de clasament la mijlocul campionatului din ultimele trei sezoane în liga a treia.

„Sunt mulţumit de parcursul din tur deşi sunt sigur că puteam mai mult. În condiţiile unei lupte echilibrate la vârf, îmi pare rău după punctele pierdute printre degete la Cernavodă. Cu două puncte în plus am fi fost la doar două puncte de Rapid, şi acela cred că era clasamentul real.”, spune antrenorul principal.

Fotbaliştii săi au intrat într-o mini-vacanţă şi urmează să reia antrenamentele în primele zile din 2019. Până atunci se va face o analiză a jocului împreună cu Primăria Slobozia, principalul finanţator al echipei, şi se va alege strategia pentru returul de campionat în care se vizează locul 1, sinonim cu revenirea în liga a doua.

 

Articolul precedentFirmele de consultanță fac treaba angajaților Consiliului Județean Ialomița
Articolul următorPreludiu electoral ratat cu Tăriceanu – l-am călcat pe moacă!