Marian Pavel, senator PSD de Ialomiţa: „Marian Neacşu este preşedintele PSD Ialomiţa şi are susţinerea mea totală!”

Liviu Dragnea, Marian Neaşcu şi Adrian Mocioniu, un trio care se iubea în vara anului 2016 dar care acum este la cuţite.

Marian Neacşu, secretarul general PSD, a fost exclus din PSD în urma unei decizii a Comitetului Executiv Naţional al partidului. Primele reacţii de susţinere din Ialomiţa pentru preşedintele filialei judeţene PSD vin de la senatorul Marian Pavel şi de la Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia.

Marian Pavel, senator PSD de Ialomiţa, sare în apărarea lui Marian Neacşu, cel care a fost exclus din PSD la cererea expresă a preşedintelui Liviu Dragnea.

„Din punctul meu de vedere Marian Neacşu este în continuare preşedintele PSD Ialomiţa. Marian Neacşu are susţinerea mea totală. Este exclus ca parlamentarii de Ialomiţa să nu mai susţină guvernul PSD. Eu voi vota întotdeauna Guvernul PSD!”, a precizat pentru www.realitateadeialomita.net senatorul Marian Pavel.

Parlamentarul este unul dintre oamenii de încredere ai lui Marian Neacşu în teritoriu şi legătura secretarului general PSD cu organizaţiile locale şi cu primarii PSD de Ialomiţa.

Dacă Marian Pavel a avut curajul de a declara public susţinerea pentru unul dintre adversarii lui Liviu Dragnea, doi dintre deputaţii de Ialomiţa au evitat să se expună public împotriva preşedintelui PSD.

Deputatul Ştefan Muşoiu, cel care a prins in-extremis un mandat la alegerile din toamna anului 2016, a respins apelul telefonic. În aceeaşi notă, deputatul Mihăiţă Găină, fost senator PSD şi parlamentar la al treilea mandat a ales să nu răspundă la telefon.

Primarul de Slobozia îndeamnă la revoltă

Poziţie clară a luat însă Adrian Mocioniu, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, primar PSD la primul său mandat. Într-o postare pe pagina personală de facebook, edilul a criticat vehement „pumnul în gură” pus de Liviu Dragnea şefului organizaţiei judeţene PSD.

„Democraţia pumnului în gură, a şantajului, a interesului şi a constrângerii. Un vot ruşinos în spatele uşilor închise mai presus de un vot deschis democratic într-un congres naţional. Personal, trăiesc cel mai dezamăgitor sentiment de 15 ani de când sunt membru al acestui partid.”, a reacţionat Adrian Mocioniu.

Primarul municipiului Slobozia este convins că lupta lui Marian Neacşu cu actualul preşedinte Liviu Dragnea nu se va opri aici şi anunţă că el şi alţi colegi din PSD Ialomiţa îşi vor exprima opiniile indiferent de riscuri şi vor lupta pentru democraţie şi dreptate, cităm: „…din ce în ce mai mulţi!”.

Actualul primar al municipiului Slobozia a fost unul dintre candidaţii PSD din ţară care s-au bucurat de o lansare la care a participat şi Liviu Dragnea. În vara anului 2016 cei doi se aflau pe aceeaşi lungime de undă iar Dragnea saluta public promovarea de către PSD a tinerilor pentru funcţiile de primari în marile oraşe.

Marian Neacşu: „Probabil că echipa de la Ialomiţa mă acceptă în continuare!”

Ieşit fără statut de membru PSD de la şedinţa Comitetului Executiv, Marian Neacşu a anunţat că va contesta decizia şi va merge în faţa organizaţiei judeţene pentru a vedea care a fi pasul următor în această luptă cu Liviu Dragnea.

„Vom merge, vom analiza, vom discuta la organizaţiile care ne-au susţinut până la momentul ăsta să vedem ce poziţii au şi ei. Voi merge să-i întreb pe parlamentarii din Ialomiţa ce urmează să se facă de acum înainte. Până la rezolvarea contestaţiei pe forurile ierarhice ale PSD sau în instanţă probabil că echipa de voluntari de la Ialomiţa mă va accepta să fac politică acolo.”, a anunţat preşedintele PSD Ialomiţa.

Marian Neacşu a negat orice negociere purtată cu partidele din opoziţie pentru a-i determina pe parlamentarii de Ialomiţa să voteze o eventuală moţiune depusă împotriva Guvernului PSD.

„Noi am fost soldaţi credincioşi şi serioşi ai partidului. Noi nu vom lupta împotriva patridului nostru nici în continuare. Am devenit pe nepusă masă şi trădătorii partidului, şi oameni care negociau pe ascuns cu altcineva, e foarte interesant cum am reuşit să trec dintr-o extremă în alta. Este absolut o minciună (n.red. despre negocierea cu partidele din opoziţie), noi şi în scrisoarea pe care am făcut-o publică acum o lună de zile nu am discutat niciun moment şi nu am avut vreun moment intenţia de a vota vreodată împotriva guvernului PSD.”, a precizat Marian Neacşu.

 

 

 

 

Articolul precedentNeacșu, la un pas de excludere din PSD. Dragnea îi vrea capul!
Articolul următorExcluderea lui Neacșu din PSD este perfect statutară. Călăul este acum victimă!