Un gol marcat de Axiopolis Cernavodă în minutul 95 a răpit bucuria unei victorii după un meci crâncen în care mai mult s-a luptat corp la corp decât s-a jucat fotbal.

Pornită cu şansa a doua pentru promovarea în liga secundă într-o serie în care toţi specialiştii o dau ca şi câştigătoare pe Rapid Bucureşti, Unirea Slobozia caută să strângă cât mai multe puncte până la duelul de care pe care cu bucureştenii.

Deplasarea de la Cernavodă s-a dovedit atât de dificilă pe cât se aştepta antrenorul Enache Costea, gazdele vânzându-şi greu pielea în „gropa” de lângă centrala nucleară. Unirea Slobozia putea deschide scorul la reluarea din prima a tânărului Florin Bălan, şut peste transversală, Axiopolis bifează apoi un şut expediat în diagonală de Marius Anton şi scos cu greu de portar, oaspeţii cer dar nu primesc lovitură de la 11 metri la căderea lui Alexandru Chebac, prins ca-n menghină de doi fundaşi şi prima repriză părea a se încheia la fel cum începuse.

N-avea să fie aşa căci în minutul de prelungire Constantin Toma saltă din lovitură liberă o minge peste apărarea visătoare a gazdelor iar căpitanul Romeo Soare lobează cu capul peste un portar ieşit hazardat din poartă şi Unirea merge la cabine cu un gol în plus.

Avantaj minim pe care vrea cu orice preţ să-l conserve înainte de a-l dubla şi pasul înapoi făcut intenţionat este sinonim cu o invitaţie la atac pentru echipa din Cernavodă. Centrările curg, Beşleagă prinde un şut în forţă dar Dobre este la post iar în minutul 55 Unirea are prima şi singura ocazie a reprizei: mingea centrată în careu ajunge la atacantul Nelu Bucă, preluare şi şut din patru metri dar mingea îl loveşte în abdomen pe portarul Claudiu Puia şi sare în corner.

Se joacă închis şi cu puţine faze de fotbal cursiv, întreruperile generate de faulturi la doar trei – patru schimburi de pase contribuind la un meci urât şi departe de pretenţiile de echipe de top ale celor două combatante.

Fundaşul Gabriel Lazăr vede al doilea galben şi este eliminat dar chiar şi în inferioritatea Axiopolis dă lovitura în minutul 95. Aruncare lungă de la margine, fundaşii oaspeţi nu reuşesc să trimită mingea departe de propriul careu, din îngrămădeala teribilă balonul loveşte bara laterală şi sare în faţă la Gheorghe Rusu care-l împinge în poartă în ciuda plonjonului disperat al portarului Unirii.

Axiopolis Cernavodă şi Unirea Slobozia termină la egalitate şi oaspeţii se cosolează doar cu faptul că şi Rapid Bucureşti s-a încurcat tot în deplasare cu Popeşti Leordeni, golul egalizator venind cu patru minute înainte de final dintr-o lovitură de la 11 metri controversată.

 

 

 

 

 

Articolul precedentIalomiţenii cu porci omorâţi aşteaptă de la stat 3 milioane lei
Articolul următorPrefectura refuză aplicarea unor măsuri preventive împotriva PPA la Căzănești!