În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița au intervenit  la 18 incendii izbucnite pe raza județului.

Pe 10 septembrie au intervenit la Cotorca și Iazu au fost două incendii de vegetație uscată,

️În data de 11 septembrie la Jilavele au ars pe 1000 metri pătrați vegetație uscată și Stuf.

Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.

️În data de 11 septembrie a.c., salvatorii din cadrul  Gărzii de intervenție Fetești, au fost solicitati să intervină la un incendiu izbucnit la o casă din municipiul Fetești.  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul anexei. . Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în locuri nepermise.

Tot în Fetești un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din cauza unui scurtcircuit electric a fost stins de pompieri 

Incendii de egetație uscată stinse de pompieri au avut loc la Țăndărei, Slobozia și Fetești.

️În data de 12 septembrie a.c., salvatorii din cadrul Gărzii de intervenție Țăndărei, au fost solicitati să intervină la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească a unui cetățean din comuna Vlădeni. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars: magazia din lemn pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați, în totalitate, aproximativ 2500  kg de grâu, diferite scule și unelte electrice. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, care a prezentat un atac de panică. 

Pe 12 septembrie., salvatorii din cadrul Stației de pompieri Fetești, au fost solicitati să intervină pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, produse pe raza municipiului Fetești.  A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp. Cel mai probabil un incendiu s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise, iar celelalte două au avut ca și cauză probabilă jocul copiilor cu focul.

5000 mp de vegetație uscată au ars  pe 12 septembrie la  Țăndărei. Alte incendii de vegetatie uscata au izbucnit la Ueziceni, Slobozia, Dridu

Pe  12 septembrie a., salvatorii din cadrul Stației de pompieri Fetești, au fost solicitati să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Fetești.  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul bucătăriei. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia. Au ars: o bucătărie de vară în totalitate pe o suprafață aproximativ 12 metri pătrați, mobilier, electrocasnice și articole de îmbrăcăminte. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat.

Sursa: Realitatea de Ialomita