8 incendii au fost stinse de pompierii militari ialomițeni, înainte de a fi produse pagube materiale importante ori victime omenești.

  Pe 30 iulie salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitati să intervină la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din orașul Fierbinți Târg.. La lichidarea incendiului salvatorii au fost sprijiniți și de membri Serviciului Voluntar  pentru Situații de Urgență. Au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 120 metri pătrați, bucătăria, un dormitor și două anexe. Din fericire nu au existat victime. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit electric.          

Un incendiu a izbucnit la o casă din comuna Ion Roată, sat Broșteni. salvatorii reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Din fericire nu au existat victime. Cel mai probabil folosirea intenționată a sursei de aprindere, a fost cauza producerii incendiului. 

Un incendiu de vegetație uscată s-a produs pe raza comunei Ograda. Au ars vegetație uscată și gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitati să intervină la un incendiu de vegetație uscată produs pe raza comunei Borănești. Au ars vegetație uscată și gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 5000 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.  

În data de 31 iulie, salvatorii din cadrul Gărzii de intervenție Țăndărei, au fost solicitati să intervină la un incendiu produs la un autoturism pe DN 2A, popas Chirana. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit electric. 

Un incendiu de vegetație uscată și miriște, produs pe raza orașului Țăndărei. Au ars vegetație uscată și miriște pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.  

Pe 1 august pompierii au fost solicitati să intervină la un incendiu produs la un aparat de aer condiționat amplasat într-un apartament din municipiul Fetești.. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit electric. 

Tot pe 1 august  un incendiu de vegetație uscată  a izbucnit la Jilavele.. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30 hectare. Cel mai probabil folosirea intenționată a sursei de aprindere, a fost cauza producerii incendiului. 

Sursa: Realitatea de Ialomita