Meteorologii anunță o zi însorită în marea majoritate a regiunilor țării.

Valorile termice vor fi în creştere uşoarã în majoritatea zonelor, totuşi vremea va fi în continuare mult mai rece decât normal în prima decadã a lunii aprilie în aproape toatã ţara; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, uşor mai ridicate în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade, mai mici în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, pânã în jurul a -5 grade.

Cerul va avea înnorãri mai persistente la începutul intervalului în jumãtatea de vest unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie, iar în zona montanã mai ales ninsori. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, în sud-est, în special dupã-amiaza, vor fi local averse de ploaie, iar în rest izolat ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Se va semnala ceaţã, la începutul zilei cu precãdere în Moldova, iar în a doua parte a nopţii pe arii restrânse în estul şi în sudul ţãrii.

În Dobrogea și Bărăgan se încălzește față de vineri. Temperaturile urcă până la 18 grade în zona Călărași. Vântul prinde putere. Se înnorează din când în când, iar spre seară vin ploile. Pot fi și descărcări electrice și condiții de grindină.

În București  prima zi de weekend aduce atmosferă schimbătoare și vânt. Temperatura urcă până la 17 grade, iar spre seară și la noapte apar ceva averse, posibil însoțite de fenomene electrice. Minima ajunge pe la 9 grade.

Articolul precedentActe sexuale simulate în clasă, asupra unei profesoare, la o școală din Prahova. Ce spune Ministerul Educaţiei
Articolul următorTradiții și obiceiuri de Florii. La ce se folosesc, de fapt, ramurile de salcie