O nouă anchetă vizează un incident produs într-o școală din comuna Brebu. Doi elevi au fost filmați în timp ce simulau activități sexuale asupra unui cadru didactic, totul întâmplându-se într-o sală de clasă. Înregistrarea a ajuns la directorul unității de învățământ, care a alertat Poliția.

„În urma apariției în spațiul public a unui clip video ce ilustrează mai mulți elevi care prezintă explicit activități sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic, compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova este abilitat să comunice următoarele:

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Valea Doftanei au fost sesizați de către directorul unei unități școlare din comuna Brebu despre faptul că deține o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani în timp ce se aflau într-o sală de clasă au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic”, se arată într-o informare transmisă de IJP Prahova în cursul zilei de vineri.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. 

 

Ministerul Educației cere sprijinul MAI, pentru identificarea unor soluții de prevenție și intervenție în astfel de cazuri.
 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit despre incidentele violente din unitățile de învățământ, înregistrate în ultima vreme, în condițiile apariției în spațiul public a unei înregistrări revoltătoare făcute într-o clasă a Școlii Gimnaziale Pietriceaua, din comuna Brebu. Ministerul de resort cere sprijinul MAI, pentru identificarea unor soluții de prevenție și intervenție în astfel de cazuri.

„Știu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranța în școli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte și am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluții în acest sens. Siguranța fiecărei persoane din unitățile de învățământ este prioritară pentru Ministerul Educației” – a fost mesajul pe care l-a transmis ministrul Educației, Ligia Deca, „în contextul evenimentelor din ultima vreme”.

Cu privire la incidentul de la școala din Brebu, unde elevii au simulat acte sexuale asupra unei profesoare, în fața clasei, Ministerul Educației a anunțat că are în atenție situația din unitatea de învățământ.

“În această după-amiază, Ministerul Educației a fost informat, de către reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, asupra existenței, în spațiul public, a unui clip video în care mai mulți elevi prezintă explicit activități sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic.

Conform informațiilor primite, în urma apariției, în cursul zilei de ieri, a clipului video, la nivelul unității școlare au fost deja demarate acțiuni pentru stabilirea contextului, precum și a demersurilor de urmat în perioada următoare. S-a solicitat, de asemenea, sprijinul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova.

Ministerul Educației va continua să țină legătura cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, atât pentru a avea informații asupra faptelor produse, cât și pentru a oferi, dacă va fi necesar, sprijin comunității școlare.

Ministerul Educației a demarat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții pentru a se identifica soluții de îmbunătățire a procesului de prevenție și de intervenție în situații de violență în mediul școlar”, a transmis Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPreședintele Macron a ajuns în România – Întâlnire cu Bogdan Aurescu, după vizita istorică în China
Articolul următorVremea 8 aprilie. Temperaturile cresc în majoritatea zonelor țării