La mai bine de 9 ani de la scandalul declanșat la Urziceni de frăția polițiștilor și procurorilor cu clanul Drabi, victimele cămătarilor acuză represaliile organelor judiciare.
George Lecatzas, unul dintre cei care a fost terorizat împreună cu tatăl său, a protestat la Urziceni împotriva a ceea ce el numește „abuzurile organelor judiciare”.
Lecatsaz susține că a fost sechestrat fără motiv în sediul Parchetului și că polițiștii i-au bătut concubina în sediul poliției. În opinia lui, acțiunile îndreptate împotriva sa se datorează demersurilor sale legale soldate cu arestarea fostului șef al poliției Urziceni, comisarul Constantin Greu, în noiembrie 2011:
Organele judiciare formate din polițiști și procurori de la Urziceni se răzbună pe mine pentru că în anul 2011 am avut curajul să sesizez Procurorul General al României. Urmare a sesizării făcute de mine a fost arestat și condamnat la închisoare definitiv și irevocabil comandantul Poliției Urziceni, care era și șeful investigațiilor criminale, Constantin Greu. Colegii lui se răzbună pe mine pentru ajutorul pe care l-am dat justiției.
Pe baza unor falsuri sistemul judiciar din Urziceni vrea să mă acuze de mai multe lucruri pe care nu le-am făcut. Am fost lipsit de libertate în sediul Parchetului Urziceni. Am anunțat cabinetul Procurorului General.
Lecatzas afirmă că procurorii continuă să protejeze clanurile din Urziceni. El explică asta prin faptul că plângerea sa împotriva interlopilor din Bărbulești care l-au blocat în trafic și l-au fugărit cu cuțitele a fost clasată de procurorii din Urziceni:
Concubina mea a fost bătută în sediul poliției de polițistul Doru Andrei Panait, eveniment surprins de camerele de luat vederi ale Poliției Urziceni și de mai mulți martori. Am făcut plângere dar dosarul se tergiversează de 11 luni de zile la Parchetul de pe lângă judecătoria Slobozia.
Pe 6 octombrie 2017 am fost blocat în trafic de membrii unui clan interlop al cărui șef este Radu Ionel. M-au tamponat intenționat cu mașina, m-au alergat cu cuțitele, au sărit după mine în curte la bunica mea. Am depus plângere la Poliție și la Parchet. Procurorii au clasat-o.
M-am plâns procurorului ierarhic superior, dl procuror Pată și dânsul a menținut soluția subordonaților. Am adresat un memoriu Procurorului General al României, dl Augustin Lazăr, care a infirmat soluțiile de clasare dispuse de Parchetul Urziceni.
În acest oraș s-a creat o stare de temere și insecuritate, din cauza organelor judiciare care de ani de zile protejează clanurile interlope și nu fac altceva decât să lucreze în detrimentul cetățeanului.
Lecatzas susține că deține probe cu privire la polițiștii și procurorii din Urziceni care-l șicanează și că va pune la dispoziția Parchetului General aceste probe:
Dețin probe clare care incriminează procurori și polițiști din Urziceni care fac afaceri cu interlopii și protejează clanurile interlope. În acest sens vreau să-l amintesc pe Alexandru Ștefan, polițist de la „rutieră” care în timp ce-l cerceta pe Radu Ionel i-a vândut acestuia mașina.
Ivan Irinel, polițist în cadrul biroului judiciar, în timp ce făcea cercetări cu privire la Radu Elvis, fiul lui Radu Ionel, i-a vândut acestuia mașina, fiind evident conflictul de interese și mita ascunsă, susține Lecatzas
În anul 2009, în urma unui scandal între cămătarii din clanul Drabi și victimele lor, a ieșit la iveală o rețea de polițiști și procurori care protejau infractorii. Cămătarii ofereau sume de bani cetățenilor care apelau la ei și apoi, prin șantaj și violență, în forțau să recunoască datorii mult mai mari decât cele reale. Anchetele declanșate de Parchetul General și MAI au condus la schimbarea conducerii IPJ Ialomița.
Polițiștii asupra cărora planau suspiciuni serioase de corupției au fost pensionați iar comandatul Poliției Urziceni, Constantin Greu, a fost arestat și trimis în judecată pentru favorizarea infractorului. Anchetele Parchetului General au scos la iveală faptul că 20 de dosare care aveau ca obiect plângerile victimelor au fost soluționate în favoare cămătarilor de Parchetul și Poliția din Urziceni.