Turiști agresați în trafic la Țăndărei! Poliția face figurație.

Țăndărei
Victimele agresiunii de la Țăndărei

Un incident asemănător celui petrecut în popasul de la Sinești a avut loc în seara de 20 august. O familie care se întorcea de la mare a fost blocată în trafic de mașinile unor interlopi la intrarea în municipiul Țăndărei.

Deși au alertat poliția prin intermediul serviciului 112, oamenii nu au primit niciun sprijin. IPJ Ialomița n-a menționat incidentul de la Țăndărei în buletinul de evenimente distribuit presei, dar a transmis o serie de sfaturi pentru turiști.

Carmen Ilie reletează

Mașina familiei Ilie era condusă de Carmen Ilie iar în autoturism se mai aflau soțul și cei doi copii minori. Femeia a relatat pentru www.adevarul.ro scenele de groază prin care a trecut:

În faţa noastră, un Renault Clio este oprit de un Audi cu număr de Ialomiţa (fix la ieşire era un indicator cu «drum închis», pus intenţionat de ei). «Ciudat!» zic… Blochez uşile, îmi zice soţul să întorc, o luăm pe drum ocolitor. Când dau să întorc, şoferul din Audi îmi aprinde o lanternă în faţă, încercând să mă orbească şi să observe cu cine mai sunt în maşină.

 Şoferul Renault-ului a mers după noi. La 200 de metri, o dubiţă albă mi se opreşte brusc în faţă, Audi-ul era în lateral stânga. Coboară nişte ţigani din maşini şi vin spre mine. Nu mai ştiu ce aveau în mâini, eram deja speriată, calculam din ochi să văd dacă pot trece printre ei cu maşina şi cam ce s-ar întâmpla dacă aş ieşi de pe carosabil.

Demarez şi reuşesc să mă strecor în viteză ieşind în strada principală, îndreptându-mă către postul de poliţie, care, ce să vezi?! Era gol! Dubiţa si Audi-ul după noi. Dubiţa mă opreşte (culmea!) chiar în faţa secţiei de poliţie. Se dau jos şi vin spre noi.

În acest timp, soţul sunase la 112, încercând să le explice că nu ne-am şicanat în trafic, că suntem cu doi copii în maşină, din care unul bolnav, că de-aia am plecat la miezul nopţii la drum, că nu i-am deranjat pe nenorociţii ăia cu nimic, că urmăresc să ne tâlhărească.

M-am gândit la copii şi la familie şi, în momentul acela, m-am mobilizat automat.

Mă gândeam la fetiţa mea cea mică, ce trebuia să ajungă la spital, şi la cea mare, care se trezise şi era speriată pentru că nu înţelegea ce se întâmplă. Dacă eram singură în maşină, nu ştiu dacă aş fi supravieţuit. După ce am ieşit din Ţăndărei, am mers cu viteză foarte mare. Am accelerat pentru că mă gândeam că dacă nu merg cu viteză, ei mă vor prinde din urmă. Îmi era teamă. Mă rugam să mă oprească un echipaj de poliţie ca să pot să îi explic ce s-a întâmplat, dar nu găseşti nici pe naiba.

Mașina familiei Ilie a fost atacată cu pietre în momentul în care Carmen Ilie a încercat să se strecoare printre mașinile agresorilor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ  Ialomița are o variantă aiuritoare despre eveniment:

Mai întâi, Poliţia a fost sesizată telefonic de către un cetăţean din Ţăndărei despre două maşini suspecte. Apelul a fost înregistrat la ora 1.20. Ofiţerul de serviciu a trimis o patrulă în zona respectivă, iar după aproximativ 10 minute, s-a primit un apel prin 112 de la cetăţeanul care se deplasa către Galaţi.

 Acesta a sesizat că a fost şicanat în trafic de două autoturisme, un Audi A6 şi un Opel. Ofiţerul de serviciu a transmis datele patrulei care se deplasa deja către zona indicată. Poliţiştii l-au identificat pe şoferul maşinii Audi, care sunase primul la Poliţia Ţăndărei.

 Acesta a spus că a încercat să oprească maşina cu numere de Galaţi, deoarece i s-a părut suspectă, că se plimbă pe străzile adiacente. Ofiţerul de serviciu a luat din nou legătura cu persoana care se deplasa către Galaţi. A întrebat-o dacă a fost victima vreunei infracţiuni, dar aceasta a negat. L-a rugat, dacă doreşte, să depună o plângere. Dumnealui era deja în drum către Brăila, pe o altă rută

Teroarea declanșată de clanurile mafiote din Țăndărei nu este o preocupare pentru polițiștii din Țăndărei. Luni, 20 august, în jurul orei 13.00, la benzinăria Petrom de la ieșirea din Țăndărei avea loc un adevărat concert de manele în aer liber dat de posesorii unei limuzine albe, parcate chiar la intrarea în clădirea benzinăriei.

Întrebat despre acest spectacol deranjat vânzătorul a explicat clienților că polițiștii nu se implică în niciun fel în stoparea petrecăreților. „Trec, îi văd și pleacă mai departe. Omenii nu fac sesizări pentru că se tem că ajung pe mâna interlopilor.”

Articolul precedentVictimele clanului Drabi, terorizate de organele judiciare din Urziceni!?!
Articolul următorFamilia din Tulcea, victimă a miliției interlopilor din Țăndărei