Cazul traficului de copii de la Țăndărei, care a tulburat România și Uniunea Europeană în 2010, s-a terminat, după multe întârzieri, cu o decizie de achitare a tuturor acuzaților. Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Târgu Mureș.

După mai bine de nouă ani de procese întârziate, cei 25 de oameni acuzați că au traficat aproape 200 de copii din Țăndărei în Marea Britanie sunt liberi. Mai mult, inculpații vor cere daune la CEDO pentru lunile în care au stat în arest preventiv si pentru cheltuielile de judecată.

Cazul Țăndărei a devenit cunoscut în 2010, imaginile cu traficanți de copii fiind difuzate de mai multe posturi internaționale. Era cercetată traficarea a 181 de copii romi în Marea Britanie, unde erau folosiți la cerșetorie și furturi.

În Anglia, 120 de traficanți au fost prinși si arestați, în timp ce la noi, o parte dintre cei arestați si puși sub acuzare au fost eliberați după câteva luni. Printre acuzații se numară: trafic de minori, spălare de bani, constituire a unui grup infracțional organizat și deținerea fără drept de arme de foc.

În februarie 2019, toţi cei 25 de inculpaţi au fost achitaţi, instanţa a constatat că fapele s-au prescris după ce procesul a fost tergiversat vreme de 9 ani, dintre care 6 numai la Tribunalul Harghita, unde au fost 53 de termene.

Toţi cei 25 de inculpaţi acuzaţi că au traficat aproape 200 de copii din Ţăndărei au fost achitaţi. Magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş au dat decizia finală în acest dosar care a cutremurat România şi Uniunea Europeană. Tupeul merge mai departe, iar inculpaţii vor cere daune morale la CEDO.

Articolul precedentAlertă meteo! Ploi și ninsori, începând de astăzi, ora 22.00
Articolul următorFOTO| Percheziţii la braconierii din Constanța și Ialomița