Unirea Slobozia vrea să scape de CS Afumaţi în lupta pentru promovare

Unirea Slobozia are cinci victorii din cinci meciuri pe teren propriu şi vizează trei puncte în meciul cu CS Afumaţi.

Unirea Slobozia şi CS Afumaţi au sâmbătă meci de care pe care în seria a doua din liga a treia. Dacă oaspeţii vor să recupereze punctele pierdute pe teren propriu etapa trecută, gazdele vor să-şi consolideze poziţie de lider.

Unirea Slobozia vrea să-şi păstreze invincibilitatea pe propriul teren, unde până acum a obţinut maxim de puncte din cinci meciuri disputate.

Misiunea nu este deloc uşoară, fosta divizionară secundă CS Afumaţi încercând să-şi refacă la Slobozia morarul serios zdruncinat de înfrângerea de pe propriul teren cu vecinii de judeţ CS Tunari.

Oaspeţii au de partea lor bilanţul pozitiv din deplasări, două victorii, un rezultat de egalitate şi niciun meci pierdut dar vor avea serios de muncit cu o echipă Unirea care are 14 goluri marcate acasă şi doar trei primite.

„Seriozitate şi multă muncă!”

„Pentru noi fiecare meci este important şi îl jucăm doar la victorie. Nu ne gândim pe termen lung, nu ne gândim la promovare, important este doar meciul următor, în acest caz meciul cu CS Afumaţi. Vrem să luăm cele trei puncte, sunt importante şi ne ajută să ne distanţăm în clasament faţă de ei. Nu va fi uşor, au pierdut etapa trecută şi acum vin la Slobozia dornici să recupereze terenul pierdut.”, este optimist mijlocaşul Adrian Răduca.

Aflată pe locul 2 în clasamentul seriei la doar două puncte în spatele liderului, Rapid Bucureşti aşteaptă un pas greşit al Unirii Slobozia pentru a prelua şefia seriei, giuleştenii având meci uşor pe teren propriu cu modesta ACSM Olteniţa.

Şocul toamnei se va produce peste două săptămâni, atunci când la Slobozia va veni Rapid Bucureşti. Cele două echipe s-au duelat în trecut în liga a doua şi Unirea se mândreşte cu un bilanţ pozitiv în faţa lui Pancu şi compania: două victorii şi două rezultate de egalitate.

Are CS Afumaţi drept de promovare?

CS Afumaţi şi-a păstrat mare parte dintre jucătorii avuţi campionatul trecut în lot, atunci când a jucat în liga a doua şi a terminat campionatul pe un excelent loc 5, la egalitate de puncte cu FC Argeş şi cu un bilanţ pozitiv, 20 victorii, 8 remize şi 10 înfrângeri pentru 68 de puncte.

În mod surprinzător, înainte de startul sezonului 2018 – 2019 oficialii clubului au renunţat la liga a doua şi au ales să joace în liga a treia.

Angrenaţi în lupta pentru revenirea în eşalonul secund, cei de la CS Afumaţi susţin că au drept de promovare chiar dacă sunt voci care spun că din punct de vedere regulamentar sunt probleme şi o clasare pe primul loc la finalul campionatului nu este sinonimă cu promovarea în liga a doua.

„Echipa noastră are dreptul de a promova în liga a doua. Să lase la o parte speculaţiile echipele care spun că nou nu avem acest drept. Dacă din punct de vedere sportiv vom fi noi aceia care vom termina pe primul loc, să fie clar, avem drept de promovare.”, a spus pentru www.liga2.ro, Cristian Vaida, antrenorul secund al celor de la CS Afumaţi.

 

 

 

Articolul precedentCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: „Sunt de acord doar în aceste condiții”
Articolul următorDezvoltarea municipiului Slobozia a intrat pe minus