Alexandru Moise a fost decisiv la primul gol marcat de Unirea Slobozia în deplasare cu Dacia Unirea Brăila.

Unirea Slobozia a câștigat meciul din deplasare cu Dacia Unirea Brăila cu 2 – 0 și rămâne pe primul loc în seria a doua din liga a treia.

Unirea Slobozia păstrează ritmul obligatoriu dacă vrea promovarea în liga secundă. Două goluri marcate, suficiente pentru trei puncte și locul 1 în serie în etapa a zecea.

Unirea Slobozia a părut incomodată în startul meciului de marcajul aprig dus până la limita regulamentului de jucătorii Daciei Unirea Brăila.

Cu o tactică bazată pe recuperare și apoi contraatac, brăilenii nu au reușit decât o posesie mai bună și o prezență consistentă în jumătatea adversă în prima jumătate de oră.

Minutul 27 avea să aducă ruptura echilibrului de pe tabelă. Dacia Unirea Brăila are lovitură liberă, mingea este respinsă de zidul oaspeților și recuperată de vitezistul Alexandru Moise.

Tehnicul mijlocaș de la Unirea Slobozia are trei driblinguri reușite și scoate mingea la un Adrian Moldovan care nu iartă din centrul careului mare.

Dacia Unirea Brăila vrea să revină rapid în joc dar apărătorii oaspeților sunt atenți și resping tot.

Repriza se putea încheia totuși la egalitate în ceea ce avea să fie unica mare ocazie semnată de gazde.

Ștefăniță Sava este liber la 25 metri, trage în forță, portarul Ionuț Poiană este bătut dar bara transversală îl salvează.

Mingea sare în centrul careului la Rareș Cristea dar și acesta ia bara la țintă și Unirea Slobozia merge în avantaj la pauză.

Portarul George Tudor a fost omul meciului

Dacia Unirea Brăila revine cu elan ofensiv pe teren dar cele două cornere obținute în startul reprizei secunde nu aduc mult-doritul gol egalizator.

Presiunea gazdelor este spartă în minutul 61 de incursiunea lui Mihăiță Năstase, șut din unghi urmat de un fault asupra sa.

Lovitura de la 11 metri este executată sigur de Adrian Răduca și Unirea Slobozia își procură două goluri avans, suficiente pentru a-și face meciul ușor.

Ultima jumătate de oră aparține în totalitate echipei lui Enache Costea care ratează cel puțin șase ocazii imense de gol.

Alexandru Moise și nou intrații Constantin Toma și Nicolae Hertu l-au întins din bară în bară pe portarul George Tudor care a reușit prin intervențiile sale să limiteze proporțiile scorului.

Unirea Slobozia câștigă meciul din etapa a 10-a și rămâne cu 24 puncte pe primul loc în clasamentul seriei. Pe următoarele trei poziții se află CS Afumați, Mostiștea Ulmu și Înainte Modelu, toate cu un punct mai puțin, departajate de golaveraj. (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

Dacia Unirea Brăila: Tudor, Libotte, Cisse, Moroianu, Cosentino, Robu, Goupy, Bady, Sava, Cristea, Duțu. Au mai jucat: Abdulfatai, Dobre. Antrenor: Florentin Petre.

Unirea Slobozia: Poiană, Comșa, Ibrian, Lazăr, Dinu, Lemnaru, Danciu, Năstase, Moldovan, Moise, Răduca. Au mai jucat: Toma, Hertu, Dumbrăvean. Antrenor: Enache Costea.

Articolul precedentDespre Raed Arafat (aka Calafat) sau cum să-i ceri demisia lui Dumnezeu
Articolul următorConsiliul Județean Ialomița premiază ultimii veterani de război rămași în viață