Unirea Slobozia a câştigat cu puştii FCSB la scor de tenis de câmp

Atacantul Mihăiţă Năstase a fost cel mai bun fotbalist de pe teren şi a marcat de trei ori în poarta gazdelor.

Victoria cu 6 – 4 în baza de pregătire a formaţiei FCSB a dus echipa din Slobozia pe prima poziţie în clasamentul seriei, singura ce asigură promovarea în liga a doua.

Unirea Slobozia îşi continuă seria de meciuri foarte bune în campionat şi rămâne neînvinsă şi după etapa a şasea. Oficialii echipei din Bărăgan se temeau mai mult de terenul sintetic decât de adversar dar pe teren oaspeţii au controlat autoritar meciul de la un capăt la celălalt.

Avantajaţi de diferenţa clară de valoare şi experienţăţ şi având în faţă o echipă în care cel mai „bătrân” fotbalist a fost Theodor Bota, născut în 1997, vulpoii Unirii au avut nevoie de 12 minute pentru a deschide scorul. Tânărul atacant Mihăiţă Năstase îl întoarce uşor pe Emil Bobaru şi şutează lângă bara laterală făcând inutil plonjonul disperat al lui Răzvan Dulcan.

Cinci minute mai târziu acelaşi atacant înscrie din nou, de data aceasta după ce pune latul la o centrare precisă venită din flanc de la Adrian Răduca. Cu avantaj liniştitor pe tabelă obţinut atât de repede, oaspeţii o lasă mai moale şi puştii de la FCSB nu stau pe gânduri şi încep să şuteze periculos din afara careului, faze la care portarul Leo Dobre este atent şi rezolvă situaţiile periculoase.

Nu are ce face însă în minutul 38, pătrundere Claudiu Băciuţ, centrare cu boltă iar Vasile Chitaş sancţionează marcajul prea larg al fundaşului Ionuţ Ene şi-l execută cu un şut pe jos pe portarul Unirii Slobozia.

Şapte goluri frumoase într-o singură repriză

Repriza secundă începe cu FCSB 2 în atac şi dorinţa de la marca le aduce golul doi în minutul 51. O fază prelungită de atac, un şut respins în faţă de un fundaş şi Laurenţiu Ardelean face 2 – 2. Bucuria durează doar şase minute, trimis pe teren imediat după pauză atacantul Nelu Bucă profită de o neatenţie la un corner şi împinge mingea în poartă din interiorul careului mic.

Unirea Slobozia se năpusteşte în atac şi Mihăiţă Năstase face tripla în minutul 62: şut din afara careului expediat de Gabriel Teodorescu, mingea loveşte transversala şi sare până la oportunistul din atacul oaspeţilor care o trimite cu capul sub bară.

Zarurile sunt aruncate definitiv în minutul 69 când scorul devine 5 – 2 pentru Unirea Slobozia după ce Nelu Bucă trimite simplu cu latul din faţa porţii mingea venită perfect din lateral. Este momentul în care se trece la un joc de care pe care şi primii care punctează sunt cei de la FCSB II. Profitând că portarul Leo Dobre are glezna umflată şi joacă într-un picior, Alexandru Bodea şutează cu sete lângă bara laterală şi reduce din handicap cu un sfert de oră înainte de final.

Ripostează şi oaspeţii în minutul 87, Adrian Gherasim driblează inspirat, scapă de doi adversari şi şutează imparabil în diagonală pentru 6 – 3. Nu avea să fie scorul final căci în prelungirile meciului Antonio Agafiţei şutează cu efect şi trimite aproape de vinclul porţii.

Unirea Slobozia sărbătoreşte „setul” obţinut în deplasare cu o urcare pe prima poziţie a clasamentului seriei şi aşteaptă acum meciul de duminică dintre CS Făurei şi Rapid Bucureşti. Dacă vor să revină pe prima poziţie, rapidiştii sunt obligaţi să câştige la o diferenţă de cel puţin trei goluri.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentConsiliul Judeţean Ialomiţa vinde plopii de pe marginea drumului
Articolul următorExpertiză tip CNAIR – reabilitarea podului de la Slobozia se amână