Cei mai neajutorați 161 de bătrâni din comuna Traian, Ialomița, vor primi în următorii trei ani o masă caldă pe zi și servicii sociale plătite din fonduri europene.

161 pensionari din categoria bătrânilor vulnerabili vor beneficia de un generos program de asistență socială în următorii trei ani. Fondurile de aproape 2,8 milioane lei vin de la Uniunea Europeană, bugetul național și din visteria localității.

Împreună pentru bunici este un ambițios proiect social ce se derulează cu fonduri nerambursabile printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Împreună pentru bunici – reducerea numărului de bătrâni vulnerabili în comuna Traian, județul Ialomița, prin furnizarea de servicii sociale”, este cofinanțat din FSE prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

161 bătrâni din comuna Traian vor beneficia de îngrijire la domiciliu, o masă caldă pe zi și servicii sociale adecvate în Centrul Comunitar Multifuncțional în următorii trei ani.

Bugetul proiectului este de 2,793 milioane lei, din care 2,374 milioane lei reprezintă fonduri venite la de Uniunea Europeană, 363.151,55 lei sunt bani acoperiți de bugetul național iar de la bugetul comunei se vor plăti 55.869,42 lei.

Este un proiect la care țin foarte mult. Ne dorim să-i ajutăm pe bătrânii aflați în situații grele, oameni bolnavi, netransportabili, rămași singuri și fără ajutor în gospodărie. Țin foarte mult la toți bătrânii din comună și vreau ca prin acest proiect să le îmbunătățim considerabil viața.”, a prezentat proiectul primarul Fănel Năstase.

Șase asistenți personali ce vor fi angajați în perioada următoare vor avea în grijă 161 din cei 384 pensionari cu vârsta peste 65 ani din comuna Traian. Bătrânii reprezintă peste 12% din populația oficială a localității dar în realitate ponderea lor este mult mai mare după ce tinerii au ales să se mute la oraș ori să plece să muncească peste hotare.

Articolul precedentPrejudiciu de 1,5 milioane de euro la groapa lui Stoica!
Articolul următorTulburarea liniștii publice, sancționată cu muncă în folosul comunității