Droguri manufacturate vândute pe Facebook

O rețea formată din patru traficanți care distribuiau droguri prin intermediul Facebook a fost destructurată de procurorii ialomițeni. Ancheta a demarat în octombrie 2017 de DIICOT Ialomița și i-a vizat pe Gabriel Ionuț Mocanu, zis „Oache”, Ionuț Drăgan, zis „Bilindroc”, Marian Vișan zis „Vrabie” și Marius Ionuț Hreapcă, zis „Gușteru”.

Traficanții din Slobozia s-au folosit de conturi fictive create pe Facebook și au contactat persoane care consumau substanțe interzise. Victime au picat tineri cu vârstele între 13 și 25 de ani. Drogurile erau manufacturate de cei patru traficanți la locuințele lor. DIICOT s-a sesizat din oficiu.

Erau utilizate amestecuri de substanțe printre care și canabis. Marfa era ambalată în plicuri de plastic sau era vândută sub formă de joint-uri fabricate artizanal.

Potrivit rechizitoriului DIICOT,  a cele șase percheziții domiciliare s-a descoperit un întreg arsenal de ustensile și materiale utilizate de traficanți:

„Au fost descoperite un plic din plastic transparent conţinând fragmente vegetale, cinci plicuri din plastic transparent conţinând urme materie, 26 (douăzeci şi şase) fragmente ţigaretă confecţionate artizanal; fragmente vegetale neambalate; 17(şaptesprezece) plicuri din plastic transparent conţinând fragmente vegetale”

Pe Facebook traficanții stabileau locul de întâlnire, cantitatea și prețul. Ei evitau să utilizeze telefoanele pentru a nu fi interceptați.

Presa locală a scris pe larg despre dramele prin care trec părinții consumatorilor. În ultimii ani fenomenul a luat amploare în Ialomița, răspândindu-se inclusiv în mediul rural unde au fost descoperite culturi de plante interzise.  Vârsta consumatorilor este în scădere, afectând inclusiv minori.

Articolul precedentAccident grav în Sălcioara: un bărbat şi-a prins braţul într-o presă de balotat
Articolul următorDoi din trei călători au rămas fără curse