Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În timp ce executau activități specifice pe linia combaterii COVID 19, la data de 12 mai a.c., în filtrul instituit pe DJ 212 la ieșire din orașul Țăndărei către comuna Platoneşti, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau două persoane, de 26 și 34 de ani.

Pentru a-și justifica deplasarea, cei doi au prezentat polițiștilor adeverinţe de angajator permanente, eliberate de o societate din Ţăndărei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că adeverințele sunt completate cu date false, întrucât cei doi bărbați nu figurează ca salariați ai operatorului economic.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „falsul în declaraţii în formă continuată” și „uz de fals”.

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în timp ce acționau în cadrul filtrelor rutiere constituite pe raza municipiului Slobozia, au oprit în trafic un autoturism condus de o femeie de 40 de ani, din comuna Bucu.

În urma solicitării documentului de identitate și a actelor ce justifică deplasarea pe drumurile publice, femeia a prezentat polițiștilor o adeverință de angajator emisă de o societate din municipiul Slobozia, însă în bazele de date aceasta nu figura cu contract de muncă valid.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că adeverința este completată cu date false, în scopul justificării circulației pe drumurile publice, s-au întocmit acte procedurale privind comiterea infracţiunilor de „falsul în înscrisuri sub semnătură privată” şi „uz de fals”.

 

Articolul precedentJudețul Suceava a ieșit din carantină. Marcel Vela a anunțat ordonanța militară nr.12 TEXT INTEGRAL
Articolul următorGeneralii din spatele „băieților deștepți” din Sănătate. Cum s-a îmbolnăvit sistemul medical