Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat, miercuri seară, ridicarea carantinei instituite în municipiului Suceava și 8 zone limitrofe.

Marcel Vela le-a mulțumit localinicilor, medicilor, cadrelor sanitare, dar și tuturor instituțiilor și autorităților locale pentru eroismul de care au dat dovadă în această perioadă grea.

Ministrul de interne a transmis și un mesaj personal, către români, după ce a citit textul ultimei ordonanțe militare.

,,Vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți parte în această luptă împotriva unui coronavirus care uimește întreaga lume medicală. Vă mulțumesc pentru că mulți români trăiesc datorită efortului și sacrificiului dumneavoastră. (…) Poate că au existat foarte multe momente în care am fost uimiți de acest pericol. Vă asigur că au fost momente în care ne-am gândit la binele dumnevoastră și la cum putem face să resimțiți cât mai puțin acestă bătălie. Vă garantez împreună cu colegii din guvern că vom trece cu bine și pestea asta. Închei cu un gând simplu, dar foarte important: Dumnezeu să binecuvânteze România.” a transmis Marcel Vela.

Declarațiile ministrului de Interne au fost făcute cu 26 de ore înainte de expirarea stării de urgenţă.

TEXT INTEGRAL AL ORDONANȚEI MILITARE 12

Art.1 – (1) Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.2 – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

Ministrul Afacerilor Interne

Ion Marcel Vela

Articolul precedentTentaculele „băieților deștepți” din Sănătate. Rețeta licitațiilor dubioase din spitale
Articolul următorTot mai mulți șoferi depistați în trafic cu adeverințe de angajator false