Slobozia intră în scenariul roșu, după ce a ajuns la o incidență de 3,12 cazuri la mia de locuitori: Toate școlile trec la învățământul online

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa,a aprobat, marţi, trecerea în scenariul roşu a tuturor unităţilor de învăţământ din  Slobozia, după ce municipiul reşedinţă de judeţ a înregistrat un indice de infectare cu noul coronavirus care depăşeşte 3 la o mie de locuitori.

 „Se aprobă trecere 3 de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitare de pe raza municipiului Slobozia, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28.20.2020”, este una dintre prevederile Hotărârii CJSU adoptate marţi.

Pentru a limita răspândirea infecției, autoritățile au dispus ca purtarea măștilor de protecție să fie obligatorie în toate spațiile, iar activitatea barurilor, restaurantelor, cafenelelor și sălilor de jocuri să fie suspendată.

Măsurile  intră în vigoare de miercuri, 28 octombrie 2020.

Şi la Urziceni, rata de infectare cu virusul SARS_CoV-2 a depăşit limita până la care restaurantele şi cafenelele din spaţiile interioare pot funcţiona, în oraş fiind raportat un indice de 3,05 la mie.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 97. România, țara în care te omoară birocrația
Articolul următorAtenție, șoferi! Ceață densă pe Autostrada A2 București – Constanța